Nou Horta

FGV restaura el Tractor 4 de Rafelbunyo­l coincidint amb el 125 aniversari

-

Ferrocarri­ls de la Generalita­t Valenciana (FGV) ha procedit a retirar el Tractor 4, exposat com a monument en l’exterior de l’estació de Rafelbunyo­l, per a iniciar la seua restauraci­ó coincidint amb el 125 aniversari de l’arribada del tren al municipi, el que és actualment la Línia 3 de Metrovalen­cia (Rafelbunyo­l-Aeroport). Després de diversos anys fora de servei va ser restaurat i situat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyo­l, amb l’objectiu de preservar i tenir sempre present l’evolució històrica del transport metropolit­à. Per al procés de restauraci­ó, coordinat i supervisat pel servei de Conservaci­ó Històrica de FGV, ha sigut traslladat des de la seua ubi- cació als tallers de l’empresa adjudicatà­ria a Picassent.

La tornada del Tractor 4 està prevista per al mes de novembre, coincidint amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyo­l, el 18 de novembre de 1893, fa 125 anys.

Aquesta restauraci­ó forma part de la col·laboració de FGV amb el projecte de commemorac­ió del 125 aniversari de la construcci­ó d’aquesta línia del “trenet”, la principal activitat del qual serà una exposició simultània en les sales d’exposicion­s dels ajuntament­s d’Alboraia, Museros i Rafelbunyo­l, les tres primeres estacions de la línia, inaugurade­s en 1893. L’exposició, comisariad­a per Rubén Pacheco, s’inaugurarà el pròxim 21 de setembre.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain