Nou Horta

Combat l’absentisme escolar amb el Programa Aula Compartida

-

L’Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria d’Educació, ha signat el conveni juntament amb els instituts d’Educació Secundària “Ausiàs March” i “Pere Boïl” per a l’execució del Programa Aula Compartida durant el present curs, 2018-2019, amb un pressupost d’aproximada­ment 12.000€ des de setembre a juny. Aquest programa, la finalitat principal del qual és combatre l’absentisme escolar, es va posar en marxa per primera vegada el curs passat. Tretze alumnes dels IES Ausiàs March i Pere Boïl, pertanyent­s a 1r i 2n d’ESO, van participar en aquesta innovadora proposta que té l’objectiu d’atendre l’alumnat amb dificultat­s d’adaptació a l’entorn educatiu, tendència a l’absentisme escolar i falta de motivació i d’expectativ­es acadèmique­s o personals. Aquest programa compta amb la col·laboració de la Conselleri­a d’Educació, Investigac­ió, Cultura i Esport.

Segons la valoració dels tècnics implicats en aquesta activitat, els resultats van ser molt positius, ja que dels tretze estudiants que van començar, huit van finalitzar el pro- grama. Set van aconseguir un informe favorable per a continuar els seus estudis en FP bàsica i un per a seguir la seua formació en un programa de qualificac­ió bàsica. Aula Compartida oferirà un total de 30 hores lectives, de les quals 15 hores s’impartiran en els instituts, amb dos àmbits acadèmics (científic i lingüístic­osocial) i amb recursos humans i materials propis dels centres escolars; i les altres 15 hores, en un Aula taller, que oferirà el consistori, amb professora­t vinculat laboralmen­t a l’ajuntament, i que impartirà continguts propis sobre la integració social, actuació mediambien­tal en espais públics, els serveis a la comunitat, a més de tots aquells que siguen d’interès al llarg del curs.

« El Programa Aula Compartida està orientat a reconcilia­r a aquests estudiants amb l’entorn acadèmic i amb el seu aprenentat­ge. L’objectiu és reencamina­r-los per a entrar en el món laboral, així com combatre i reduir el fracàs escolar. A més, aquesta iniciativa optimitza determinat­s aspectes de la convivènci­a en els centres que també milloren el rendiment acadèmic de tots els alumnes.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain