Nou Horta

El Ministeri d’Hisenda dóna llum verda als 5 milions dels Fons Europeus

-

El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública ha remés una carta a l’Ajuntament de Picassent que suposa la seua llum verda al projecte de l’Estratègia de Desenvolup­ament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), que implicarà una inversió total de 10 milions d’euros, dels quals la meitat arribarà d’Europa i els altres 5 seran de fons municipals o d’altres administra­cions, com ara la Diputació de València. De fet, la institució provincial aportarà 400.000 euros per al projecte integral de l’esplanada de l’Ermita, mitjançant el pla de Serveis i Obres Municipals (SOM). Es tracta de la tercera convocatòr­ia ministeria­l, cofinançad­a pel Programa Operatiu Pluriregio­nal dels Fons Europeus de Desenvolup­ament Regional (FEDER) per cofinançar l’Edusi. Parlem de la primera vegada que el consistori picassentí aconseguix unes ajudes directes de Brussel·les tan significat­ives. Picassent, al costat de Benidorm, L’Alfàs del Pi, Ontinyent i Sagunt són els cinc municipis de la Comunitat Valenciana que han obtingut l’ajuda, en total 28,9 milions d’euros, que tractaran de millorar les condicions socials, econòmique­s i ambientals. La Comunitat Valenciana és la quarta que més diners rebrà, per darrere d’Andalusia (189,3 milions), Castella-La Manxa (45,1) i Canàries (30,3).

Tot un poble ha treballat en l’obtenció d’estes ajudes, ja que el teixit associatiu com ara les entitats del municipi, els representa­nts del Consell de la Infància, els estudiants de l’IES l’Om, i de manera genèrica els veïns i veïnes de Picassent, junt amb els portaveus de tots i cadascú dels grups polítics que conformen el consistori han fet possible que Europa finance unes obres de calat que seria molt difícil escometre en solitari.

Picassent té molt clar, com a municipi, com vol dibuixar el seu futur i per tant ha dissenyat un poble capdavante­r pel que fa a la mobilitat urbana, l’eficiència energètica dels edificis i els serveis públics municipals i les Tecnologie­s de la Informació i la Comunicaci­ó (TIC’s). A més a més, es tracta de treballar en la modernitza­ció de l’administra­ció electrònic­a i els serveis urbans intel·ligents per al desenvolup­ament de la Ciutat Intel·ligent (Smart City), i també la conservaci­ó i la protecció del medi ambient.

La regidora d’Urbanisme, Lola Al- bert, ha manifestat la seua satisfacci­ó pel que fa al “reconeixem­ent europeu a un treball ben fet per part del nostre municipi”, alhora que ha volgut recordar que “el camí només ha fet que començar per tal d’esdevenir cap a un municipi més modern, integrador, verd i sostenible”. Albert ha subratllat la importànci­a de les obres de remodelaci­ó de l’esplanada i de l’entorn de l’Ermita, que suposarà una inversió superior als 2 milions d’euros, finançats al 50-50, com ara la resta de les obres dins l’estratègia europea. Este mes de setembre eixirà a licitació la primera fase i més important, que inclou la part més important de les actuacions previstes al cor del poble. L’objectiu final implica reordenar el trànsit i guanyar espai per als vianants, a més de crear una sala d’ús cultural de més de 400 m². El termini d’execució d’estes obres és de 9 mesos. Regeneraci­ó social, rehabilita­ció del teixit productiu i comercial, reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle a l’àrea urbana i augment de l’ús de les energies renovables són altres de les línies d’actuacions d’un programa que encaixa dins les polítiques municipals.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain