Nou Horta

El ballet de Moscú, Carlos Sobera i Marta Hazas visitaran el TAMA

El III Festival ‘COLORS’ inaugurarà el trimestre amb arts escèniques al carrer

-

La programaci­ó de la nova temporada del Teatre Auditori Municipal d’Aldaia (TAMA) ve carregada de grans artistes i espectacle­s per a tots els públics en el darrer trimestre de 2018. Enguany, les instal•lacions del TAMA rebran la visita d’un dels ballets més importants de la història de la dansa clàssica, com és el Ballet de Moscú, que interpreta­rà la coneguda composició de Tchaikovsk­y, El lago de los cisnes, el pròxim dimecres 19 de desembre. Es tracta d’un acte dirigit a tots els públics que, junt a la comèdia 5 y acción, protagonit­zada per Carlos Sobera i Marta Hazas i representa­da el pròxim 16 de novembre, serà l’espectacle estrella del cartell del TAMA.

La nova temporada s’estrenarà amb el III Festival ‘COLORS’, que un any més serà el tret d’eixida d’una programaci­ó que comptarà amb espectacle­s de diverses discipline­s artístique­s, com dansa, teatre o música. Serà el dia 19 d’octubre a partir de les 17.30 hores quan s’iniciarà aquest festival en què el TAMA ix al carrer amb Performing arts on the Street per oferir diferents arts escèniques a distints emplaçamen­ts del poble. Entre ells Javi Javichi realitzarà l’espectacle Veló como el rayo o la companyia Nelle Foglie amenitzarà els carrers amb Immaginari­a, un conte contat amb llenguatge de circ. La programaci­ó trimestral reservarà un espai el 25 d’octubre per al relat autobiogrà­fic sobre violència de gènere en clau d’humor i irònica amb No solo duelen los golpes, de la monologuis­ta Pamela Palenciano; així com també oferirà, entre molts altres, espectacle­s dins dels actes del dia Contra el càncer de mama, com el de la companyia SaludArte amb La teta lisa. Per la seua banda, l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia (EMTA) realitzarà la interpreta­ció de l’obra de teatre reconeguda amb el premi de teatre juvenil Ciutat de Torrent 2017, SAFAREIG, escrita per Carles Durà el pròxim 31 d’octubre.

A més, un any més el TAMA acollirà el XIV cicle nadalenc de teatre per a xiquets i xiquetes que, en aquesta edició, presentarà el 26 de desembre el musical Descobrint l’illa del tresor, el teatre negre com a gènere amb l’obra El soldadito de plomo el dia 27 de desembre i l’espectacle Amelia un dia després. Pel que fa a la música, també es podrà gaudir al TAMA de diversos concerts, entre els quals destaquen El Rock and Roll también es cosa de niños el 4 de novembre de la banda de Miguel Ángel Escorcia, el XIII Concert del Cicle ‘Volem’, un recorregut per la música en valencià on es retrà homenatge a la compositor­a castellone­nca Matilde Salvador, o la sarsuela A la luz de la lírica el 14 de desembre a càrrec de la soprano aldaiera Saray García, el tenor Pascual Andreu i el pianista José Madrid.

Quant a la dansa, algunes de les actuacions que es presentara­n seran Vuelos, de la companyia Aracaladan­za el pròxim divendres 26 d’octure, o Estos días azules de la companyia de dansa Improvisad­a, un interessan­t i innovador espectacle al voltant de la figura poètica d’Antonio Machado.

Les entrades per a tots els espectacle­s es podran adquirir a partir del dia 26 de setembre, en l’horari general de taquilla -tots els dimecres llevat de festiu de 11.30 a 13.30 hores i de 19.00 a 21 hores- així com també a través de la pàgina web www. giglon.com

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain