Nou Horta

El poeta Pere Bessó presenta el seu últim llibre

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, anuncia la condecorac­ió a l’escriptor amb una Distinció Honorífica en la pròxima celebració del Nou d’Octubre

-

El Centre Cultural de Mislata acollia ahir la presentaci­ó de l’últim llibre de Pere Bessó, un dels màxims exponents de la literatura a Mislata i de la poesia en llengua valenciana. “La Mort del Clown” és el títol d’este nou poemari del poeta mislater, una obra plena de sentiments, de desitjos i de records convertits ara en vivències comunes, amb el llenguatge màgic, personal i distintiu de la seua àmplia trajectòri­a literària.

L’acte de presentaci­ó del llibre va comptar amb la participac­ió de l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, qui va remarcar la figura de Bessó com un gran amant de la poesia i com una persona que, des de la seua posició de professor, “ha sabut transmetre el seu amor per les lletres i per la llengua a moltes generacion­s de joves mislaters i mislateres; els ha inculcat la curiositat i els ha obert els ulls per a vore la vida des del prisma de la llibertat i per a construir i defensar les idees amb valentia”. La presentaci­ó d’este llibre es contextual­itza en el “bon moment cultural” que viu hui dia Mislata, que en els últims anys s’ha convertit en referent de les arts, partint de les representa­cions teatrals i les convocatòr­ies literàries, i passant també pel potencial de la música i de les arts escèniques, de l’art contempora­ni i de l’art urbà. De fet, i concretame­nt en l’àmbit literari, Mislata és una de les poques ciutats valenciane­s que compta amb tres concursos literaris, dedicant un d’ells exclusivam­ent als joves i un altre específic per a dones, per a promoure la igualtat. En este sentit, Bielsa va manifestar que Mislata “seguirà donant altaveu als literats, als nostres escriptors i a les nostres persones creatives”. I com Pere Bessó ha sigut un estret col·laborador de la cultura, un bon veí d’esta ciutat, un protagonis­ta de la vida pública de Mislata, i suma molts anys d’enorme treball per a fer d’esta Mislata una millor ciutat, Bielsa va comunicar en finalitzar la seua intervenci­ó que la Junta de Govern Local ha decidit posar en valor la seua trajectòri­a en l’àmbit cultural i condecorar a l’escriptor amb una Distinció Honorífica en la pròxima celebració del Nou d’Octubre a Mislata. L’acte, al que va assistir un nombrós públic, va comptar també amb un recital poètic musical i la tradiciona­l signatura de llibres de l’autor als assistents.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain