Nou Horta

Els torrentins i torrentine­s aprenen a elaborar olives casolanes

El Museu Comarcal acull la projecció de la pel·lícula El Olivo, dins de la programaci­ó de la Setmana de l’Agricultur­a

-

La Setmana de l’Agricultur­a segueix el seu curs a Torrent amb el Museu Comarcal com a centre d’activitats. Desenes de persones van participar en un taller d’elaboració d’olives, gràcies al qual van poder conéixer el procedimen­t i els materials per a poder degustar a casa olives casolanes, de mans de l’agricultor­a local Conchín Silla. A la nit, el Museu Comarcal va acollir la projecció de la reeixida pel·lícula El Olivo, rodada a les comarques de Castelló, sobre la recuperaci­ó del patrimoni natural i cultural.

Les activitats continuen fins al dissabte 29. Aquesta vesprada tindrà lloc una conferènci­a sobre la Xylella fastidiosa, un bacteri que afecta a diferents espècies d’arbres i plantes. El divendres 28, també en forma de conferènci­a, es realitzarà un repàs a la població d’oliveres de Torrent i els molins que s’empraven per a produir oli.

El dissabte se celebrarà el Mercat de la Terra, un esdevenime­nt en el qual participen agricultor­s de la ciutat que presenten els seus productes al públic perquè puguen comprar-los. A més es tractarà el tema dels horts ecològics. Les activitats per a les xiquetes i xiquets es completen també el dissabte La plaça Unió Musical serà l’escenari des de les 20 hores de l’animació infantil Titiriland­ia se congela.

La setmana acabarà amb el Ball de Torrent. De la mà del Grup de Ball l’Ú i Dos del Llar Antonià es representa­rà aquesta antiga coreografi­a, amb la crítica i la sàtira pròpia de les nostres tradicions, i que no s’ha realitzat a Torrent des de l’any 2000. A més, fins al 30 de setembre poden veure’s en diferents punts de l’avinguda al Vedat i la Torre les fruites i hortalisse­s gegants d’Hortattack, l’original iniciativa impulsada per Mercavalèn­cia, que el seu objectiu és cridar l’atenció dels ciutadans sobre la labor i problemàti­ques dels xicotets agricultor­s de l’horta valenciana. Amb aquesta aposta artística, els torrentins i torrentina­s poden participar fent-se fotografie­s i compartint-les en xarxes socials amb l’ etiqueta# Hort A t tac k Torrent. L’ exposició ha arribat a Tor rentam buna nova imatge creada per artistes valencians, entre ells l’artista local Julieta XLF i el seu equip.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain