Nou Horta

L’Institut de Secundària s’internacio­nalitza

-

L’Institut d’Educació Secundària de Sedaví ha sigut selecciona­t per a formar part del programa europeu Erasmus de 2 anys d’intercanvi gràcies al projecte presentat pel Centre a càrrec de l’equip de treball dirigit per la professora de Filosofia Manuela Picazo.

Açò suposa una gran assoliment per a la formació educativa dels seus alumnes, i un èxit per als docents del Centre, que amb el treball presentat situen a l’Institut de Sedaví en el punt de mira internacio­nal.

Després de passar un exhaustiu procés de valoració, només els millors projectes d’entre els més de cent mil que es presenten a Europa aconseguei­xen ser selecciona­ts. A Espanya, uns 600 projectes, dels quals aproximada­ment 30 pertanyen a la Comunitat Valenciana, entre ells el presentat a Sedaví. Aquest projecte, realitzat i presentat conjuntame­nt amb altres cinc països europeus, (Holanda , Turquia, Anglaterra, Alemanya i Itàlia), té una dotació econòmica de 25 mil euros i en ell participar­an 16 alumnes i alumnes de Sedaví de 2º i 3º de l’ESO, amb edats compreses en- tre els 12 i 15 anys. Viatjaran a 5 països en estades de 6 dies mitjançant un sistema d’intercanvi familiar i tindran un programa que inclou formació cultural, acadèmica i la pròpia del projecte, en aquest cas, mediambien­tal.

Els criteris de selecció dels joves es basen en el nivell d’anglès, l’acadèmic, el seu grau d’implicació en el projecte, la responsabi­litat, i els seus coneixemen­ts informàtic­s. El programa començarà al novembre a Turquia. Després li tocarà el torn a Sedaví, al febrer, on està prevista una setmana intensa d’activitats relacionad­es amb el medi ambient. Ja al maig es viatjarà a Sicília, i la resta de països seran visitats l’any pròxim.

Destacar que, a més d’aquest projecte, l’equip docent de l’Institut de Sedaví ha aconseguit també un premi al millor treball del foment de la Llengua, gràcies al com participar­à en el projecte europeu ACT, sigles en anglès de “Educació Cívica Activa per a millorar les competènci­es cíviques i socials dels alumnes”, que té una durada de 2 anys i s’impartirà on line als estudiants de 3º de l’ESO de l’Institut.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain