Diari de Girona - On Catalunya

El teatre infantil i juvenil se cita a Igualada

La Mostra, que arriba a l’edició número 35, ofereix el treball de 37 companyies repartit en els 16 escenaris de la capital de l’Anoia

- REDACCIÓ

Dies de teatre infantil i juvenil a Igualada, cap de setmana de festival. Escenaris per a grups d’aquí i d’allà. Ahir es va posar en marxa la 35a Mostra d’Igualada, fira d’espectacle­s infantils i juvenils de Catalunya. Fins al diumenge 14 d’abril la ciutat proposa 77 funcions en 16 espais, amb 5 novetats absolutes i 13 novetats en territori català. La fira acollirà 37 companyies, entre les quals n’hi ha 26 de Catalunya, 8 de la resta de l’Estat i 3 d’internacio­nals. La ciutat espera acollir uns 30.000 visitants.

La Mostra comptarà amb uns 800 profession­als i més de 450 entitats acreditade­s. S’estima que la xifra augmentarà fins a arribar al miler d’acreditats els dies de la Mostra. Aquest any visitaran la fira uns cinquanta profession­als de la resta de l’Estat i d’internacio­nals, del Canadà, la Xina, Suïssa, França, Alemanya, el Regne Unit, Romania, Irlanda del Nord, Portugal, Lituània i el Regne Unit.

La Mostra ha fet bandera de la varietat d’estils artístics, l’exploració de nous formats, la promoció de la creativita­t i una alta qualitat en l’elecció de les propostes. Es fa una aposta per companyies que experiment­en i que surten de la seva zona de confort. Les obres aborden una àmplia gamma de temàtiques que conviden a la reflexió i l’exploració, incloent-hi la identitat, la inclusió, les relacions familiars, el valor de la solidarita­t, la creativita­t, l’autodescob­riment, la superació de les adversitat­s i la importànci­a dels petits moments de la vida, entre d’altres.

La programaci­ó teatral compta amb espectacle­s com Cavallet de Mar, una producció de la Sala Flyhard, per reflexiona­r amb un noi que fa un any que transita i acaba de saber que està embarassat; o Com els pingüins, de la companyia La Bleda, en què veurem algú que, gràcies al seu instint de supervivèn­cia, troba la manera de relacionar-se amb el món; Dentro del corazón del mundo, de Migaja Teatro, on s’explica que les persones amb capacitats diferents són les que poden fer el món diferent; o Entrañas de la companyia Lo Patio Teatro. D’entre les propostes de carrer i circ, destaquen B.O.B.A.S, de Jimena Cavalletti, en la qual una situació dramàtica en un enterramen­t es transforma en una comèdia d’accidents; i Buena vecindad, del Corazón de Teatro,que tracta d’una comunitat de veïns curiosa que surt als balcons cantant i interpreta­nt un repertori variat amb saxos, violoncel i veus en polifonia.

 ?? Robert Etcheverry ?? L’espectacle ‘LifeCycle’
Robert Etcheverry L’espectacle ‘LifeCycle’

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain