Sport

“Exjugadors ho som tots, també els de la base”

- PERE ESCOBAR

Encara no ha acabat l’octubre però a l’Agrupació Barça Jugadors ja treballen per finals de novembre; el dia del sopar anual de l’ABJ. A l’hotel Plaza, com l’any passat. Sempre és un dia especial pels exjugadors del Barça i el seu president Ramon Alfonseda. Però aquest any potser ho serà una mica més. Perquè podria ser l’últim d’Alfonseda com a president. A primers d’any s’han de convocar eleccions.

Sí, podria ser el meu últim sopar anual de president. Ara ja portaré quinze anys i ja en són uns quants... –reconeix Alfonseda. Un mandat comparable, com a mínim per la llargada, als de Josep Lluis Núñez o Jordi Pujol...

Això he pensat moltes vegades. Sempre m’havia dit que no estaria tants anys al mateix lloc. Però la veritat és que ha passat molt ràpid i crec que hem millorat sempre i de manera constructi­va el que vam començar. No hem perdut un mandat sense avançar i fer més gran l’Agrupació. Tenim un equip increïble i ens hem anat orientant cap al que volíem ser de mica en mica. No només en pro del primer equip. També del futbol base. Per això penso que està tothom content. Tenim una base molt gran.

Hem dit que potser era l’últim sopar. Però potser no ho és. De que depèn?

A mi m’agradaria que hi hagués un nou president. Més jove, d’entre 45 i 50 anys, i que veiés i entengués l’Agrupació com l’entenem nosaltres, però amb una manera de fer més moderna. La que li pertocaria per edat. Si no en sortís un, només ens queda presentar-nos i aprofitar aquests pròxims quatre anys per incorporar aquests jugadors joves que fa poc que han deixat el futbol per treballar plegats i que ells es facin càrrec del futur amb una nova manera d’enfocar les coses. Ells hauran de dibuixar la futura Agrupació. Ja hi estic contactant, tinc reunions i treballem per això. S’hi aniran incorporan­t en diferents responsabi­litats. Perquè visquin des de dins el que suposa aquesta Agrupació i què volen els seus socis.

És a dir, que si no surt ara un candidat que compleixi aquests mínims requisits, Alfonseda s’hi tornarà a presentar. Per formar-ne un des de dins...

M’agradaria estar a prop del futur candidat i acomboiar-lo. No sé si en els pròxims quatre anys, potser menys i tot. Però crec que forma part de les meves obligacion­s traslladar l’esperit de tot això al que vingui i ajudar-lo en el que calgui. L’experiènci­a és un grau.

Un dofí. Un candidat a imatge i semblança seva. Em sona a problema generacion­al entre pare i fill.

Ui, no, no, no... Et prometo que no. Ho he pensat molts cops amb el meu fill. Em va passar amb el meu pare, que volia que jo posés un restaurant. Però no, segur. Al final tu t’has de posar al costat. Perquè són noves generacion­s, noves maneres de pensar. Vivim un mercat nou, diferent. I les coses s’han d’encarar i mirar des d’un punt de vista més modern. La gent jove porta incorporat tot això. Com les noves tecnologie­s. Jo puc fer un esforç per reinventar-me, formar-me, però mai tornaré a ser jove ni a tenir aquesta visió del món. Però tampoc no vull que es perdi l’essència del que som. Cal mantenir la nostra identitat.

Què queda per fer que justifiqui un nou mandat? Moltíssima feina. Ens hem d’obrir al món, buscar nous mercats per trobar feina per als exjugadors, garantir que qualsevol excompany que necessiti ajuda la pugui tenir, organitzar més partits internacio­nals, acollir des d’un inici els exjugadors que deixen el Club, Legends inclosos, i potenciar el que ja vam començar amb les exjugadore­s del Femení. L’Agrupació comparteix els valors del Barça i la Fundació però no- saltres hi afegim l’experiènci­a, i per això estic convençut que som un complement per l’estratègia de creixement del Club. I amb això ajudem a donar feina a la nostra gent, els ajudem a créixer aprenent idiomes, sistemes, fent cursos d’entrenador, noves tecnologie­s... donem caràcter i significat a l’Agrupació.

I aquest és un club únic. Com ho es l’Agrupació.

Sí, el FC Barcelona és únic al món. I nosaltres també. En tant que club i en tant que exjugadors. Aquesta agrupació incorpora tots els veterans. No només del primer equip. Perquè el Barça l’hem fet tots. També des dels infantils, cadets o juvenils. I cadascú aporta el seu gra de sorra. No m’agradaria que tot el que s’ha fet en aquest terreny es perdés.

M’agradaria que el nou president veiés l’Agrupació com la veiem nosaltres

 ?? // DAVID CUELLA ?? Ramon Alfonseda pensa en deixar la presidènci­a de l’Agrupació Barça Jugadors. Aposta per “noves generacion­s, noves maneres de pensar”
// DAVID CUELLA Ramon Alfonseda pensa en deixar la presidènci­a de l’Agrupació Barça Jugadors. Aposta per “noves generacion­s, noves maneres de pensar”
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain