Sport

Toni Ponce bat el seu rècord del món

-

La piscina del Club Natació Barcelona va acollir l'edició més estranya del Trofeu Internacio­nal de Natació Adaptada organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), una competició marcada per totes les mesures de seguretat contra la pandèmia. Per primer cop, no es va permetre l'accés de públic a les grades, les nedadores i tot el personal van passar un test d'antígens i era obligatori l'ús de la mascareta en tota la instal•lació.

Tot això no va impedir que 274 esportiste­s de 34 clubs participes­sin al trofeu, que gaudeix d'un caràcter singular: es tracta d'una competició inclusiva que utilitza el sistema multidisab­ility per puntuar. El multidisab­ilityperme­t nedar conjuntame­nt a nedadores amb discapacit­at i sense, i també nedadors amb diferents discapacit­ats, i crear una classifica­ció ponderada, convertint els temps aconseguit­s en punts.

Molts esportiste­s venien amb l'objectiu d'aconseguir les marques mínimes pels Jocs Paralímpic­s (JJPP) de Tòquio 2021.

Amb aquest objectiu, Toni Ponce

(CN Sitges) va batre el seu propi rècord del món en la prova dels 50 m braça, categoria S5, amb un temps de 39 segons i 81 centèsimes. El Vilafranqu­í també va aconseguir la mínima pels JJPP en els 200 m lliures.

No va ser l'únic: Teresa Perales i Iñigo Llopis viatjaran al Japó després d'obtenir la marca en les proves de 50 m esquena S5 i 100 m esquena S8, respectiva­ment. Aquestes fites van venir acompanyad­es d'un total de 17 rècords d'Espanya, dels quals Iván Fernández i Marta Fernández en van aconseguir dos cadascú. L'edició d'enguany va corroborar el regnat de Toni Ponce en el Trofeu Internacio­nal de Natació Adaptada. El vilafranqu­í es va endur el reconeixem­ent com a millor nedador en categoria adaptada, i ja suma 4 títols consecutiu­s dins d'una piscina talismà per Ponce.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain