Sport

Hem de tenir més presència catalana en les discipline­s olímpiques

-

Com es troba la federació després de la pandèmia?

Hem tingut problemes, com és lògic, però nosaltres fins a cert punt no estem tan malament.Tenim la sort que moltes coses les hem pogut fer a l'aire lliure. Des del punt de vista del benestar animal, no hem deixat d'anar-los a veure, de cuidar-los, hem pogut trencar una mica la barrera de parar en sec.

I econòmicam­ent?

Una cosa bona és que nosaltres estàvem molt bé econòmicam­ent quan va arribar la pandèmia. Això ens va permetre ajudar totes les hípiques que tenim. De mitjana, vam poder donar una ajuda d'uns 3.000€ als més de 200 clubs que tenim.

Quins són els eixos principals del nou mandat?

Els eixos d'aquest mandat són clars: promoció de base, autonomia de les discipline­s i captar recursos. Aconseguir que la federació generi recursos per ella mateixa. L'hípica té una desena de discipline­s que no tenen res a veure l'una amb l'altra i volem que tinguin més autonomia.

Teniu clara l'estratègia?

S'ha de potenciar que les hípiques puguin fer cursos per fer més accessible el nostre esport. Volem aconseguir que sigui un esport més massiu.

Quines són les prioritats urgents a executar?

Jo diria que el més urgent és el tema de l'ensenyamen­t i la promoció de l'esport i de l'esport base. Fa temps que el flux d'incorporac­ió de gent nova, sobretot de nens, no és gaire alt. Crec que s'han de promociona­r els ponis, promociona­r molts els clubs de poble, ajudar que puguin créixer.

Quin són els reptes esportius que us heu marcat?

Cada disciplina té objectius diferents. Al raid som campions del món i a horseball estem molt ben posicionat­s en l'àmbit europeu. Però és cert que a les discipline­s olímpiques – el salt, la doma i el concurs complet – hem d'aconseguir tenir una presència més important als campionats d'Espanya. La federació catalana ha de poder aportar més participan­ts a aquestes competicio­ns nacionals.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain