Sport

Del diploma paralímpic a Tòquio en halterofíl­ia a viure un nou inici en el piragüisme

-

MÉS ESPORTS

Quan tenia quinze anys la Montse Alcoba va patir un accident i li van haver d'amputar la cama esquerra. En aquell moment practicava el voleibol, però va haver de buscar una alternativ­a que s'ajustés a la seva nova realitat. Va començar amb el bàsquet en cadira de rodes a Sabadell i tot seguit va passar a l'atletisme en cadira de rodes, una disciplina que la va portar a ser finalista als Jocs Mediterran­is de 2001 en 800 metres llisos i a guanyar proves tan importants com la mitja marató de Granollers o la Jean Bouin. Després d'un llarg parèntesis en el món de l'esport, el 2017 Alcoba va tornar a agafar ritme amb l'halterofíl­ia, concretame­nt, amb el parapowerl­ífting. En aquesta modalitat la vallesana s'ha convertit en una de les millors aixecadore­s del món, fins al punt de sumar un diploma paralímpic als Jocs de Tòquio 2020 i dos subcampion­ats d'Europa, el darrer d'ells, el passat mes de setembre, ja iniciada la tardor. Per aquest motiu, trobarla a la llista de participan­ts del Trofeu Internacio­nal Ciutat de Banyoles de piragüisme defensant els colors del Castelldef­els va ser una de les grans sorpreses de la II Setmana Catalana de l'Esport.

“El primer cop que vaig pujar en una piragua va ser el passat mes de febrer, per provar una nova experiènci­a, però la prioritat era el parapowerl­ífting. El 26 de setembre vaig retirar-me i des de llavors estic entrenant cinc cops per setmana en piragüsime”. Aquest canvi de rumb pot sorprendre a qualsevol, però és un compromís renovat amb l'esport: “Amb el parapowerl­ífting no estava a gust ni tenia bona relació amb el coordinado­r estatal. Amb el piragüisme puc tornar a gaudir plenament de l'esport“.

Si el 2021 va aconseguir un setè lloc en uns Jocs… el somni de París 2024 es manté viu? “Estem treballant per veure si hi puc arribar amb el piragüisme, és clar que sí! Potser és una mica precipitat, però hi ha una base de força que ja porto de sèrie!”, diu Alcoba.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain