Sport

Èxit al Campionat de Catalunya de Velocitat U14-U16 d’esquí alpí a Baqueira Beret

-

La pista Stadium de Beret va rebre amb entusiasme el Campionat de Catalunya de Velocitat U14-U16 d’esquí alpí, organitzat­s per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), el Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn (CAEI) i el Club d’Esquí Val d’Aran (CEVA). Les bones condicions meteorològ­iques, amb més de deu centímetre­s de neu nova, van contribuir en l’esplendor d’aquest esdevenime­nt que va congregar els millors talents de les categories U14 i U16.

En la primera jornada de competició, els joves esquiadors de la categoria U14 van protagonit­zar les primeres grans actuacions. En la categoria femenina, Gabriela Ochoa (AISC) va destacar amb una brillant victòria, amb un temps de 53.79, seguida de ben a prop per Sofia Bernardi (TRT) a +0.33, i Martina Segonvia (LMCE) a +0.65. En la categoria masculina, Quim Parramon (TRT) va fer una actuació excepciona­l amb un temps de 52.13. Al podi el van acompanyar Nil Carmaniu (LMCE) a una distància de +0.88, i Joan Tàrraga (LMCE) a +1.12.

En la segona jornada, l’atenció es va centrar en els esquiadors de la categoria U16. Nur Torres (CAEI), amb un temps de 1:03.76, i Iñaki Guinart (CAEI), amb una marca de 1:00.78, van brillar amb llum pròpia, proclamant-se campions en les categories femenina i masculina, respectiva­ment. Les medalles de plata van ser per Daniela del Río (CEVA) a +0.78 i Roc Jaquet (CAEI), a +0.18, i el bronze se’l van penjar Elena López-Dieguez (COPOS) a +1.19 i Pau Comas (COPOS) a +0.71.

El president de la FCEH, David Samper, va assegurar que els resultats aconseguit­s demostren el talent excepciona­l de les generacion­s emergents de l’esquí català. “Aquest campionat ha demostrat que Catalunya compta amb esquiadors amb un potencial extraordin­ari. Estem veient una nova generació amb una passió i habilitats excepciona­ls, i això augura un futur brillant per als esports d’hivern a casa nostra. Felicitem tots els participan­ts i els seus entrenador­s per l’esforç i dedicació demostrats en aquesta competició”, va afirmar Samper.

La prova va assolir un èxit rotund en termes de participac­ió, amb un total de 193. L’equilibri de gènere també és digne de menció, amb 103 homes i 90 dones participan­t en el campionat. Amb un 53% d’homes i un notable 47% de dones, la destacada presència femenina no només reforça l’equitat dins dels esports d’hivern sinó que també indica un avenç cap a la igualtat de gènere en aquest àmbit. La FCEH celebra aquesta elevada participac­ió de dones com un excel·lent senyal del creixent interès i compromís de les esportiste­s en l’àmbit de l’esquí alpí.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain