Sport

Maria Costa i Marc Ràdua, doblement campions a l’Estatal d’esquí de muntanya

-

L’estació de Baqueira Beret ha estat l’epicentre del Campionat Estatal d’Esquí de Muntanya, destacant el domini català en les modalitats d’esprint i relleus mixtes.

Pel que fa a la modalitat sprint, en la categoria sènior masculina, Marc Ràdua va brillar, creuant la línia de meta amb un temps de 02:36. La competènci­a va ser ferotge, amb Pablo Ruiz de Almirón i Nicolás Molina lluitant pel segon i tercer lloc. A la categoria femenina, María Costa va dominar la competició amb un temps de 03:10, guanyant per primera vegada el títol a la categoria absoluta. María Ordóñez i la també catalana Anna Huguet van completar el podi femení en segona i tercera posició.

A la U16 Mariona Rovira i Nuria Balaguer van fer plata i bronze, a la U16 Gil Rocias i Pau Baqué van pujar al primer i segon calaix. A la U18 en femení un podi íntegramen­t català amb Laia Sellès, Erola Rocias i Aina Garreta. Els nois Aaron Álvarez i Julià Pujal van sumar un or i un bronze. A la sub 20 els catalans van sumar quatre medalles més, Berta Guitart medalla d’Or i Maria Butxaca la plata. Biel Pujol Campió i Gael Álvarez subcampió.

D’altra banda, el Campionat d’Espanya de Relleu Mixt va estar de nou marcada pel domini català. La categoria sènior va tancar l’esdevenime­nt amb una final emocionant, en la qual sis equips van competir per les medalles. La parella formada per María Costa i Marc Ràdua va aconseguir la victòria, seguida per l’equip de María Ordoñez i Nicolás Molina a la segona posició. La tercera plaça va ser per la dupla també catalana integrada per Ares Torra i Enric Baños. En total, els catalans van ocupar 4 de les 6 places al podi estatal.

En la categoria joves, podi integramen­t català, el primer lloc va ser per Julià Pujol i Laia Sellés, seguits d’ Erola Rocias i Biel Pujol en la segona posició, i Berta Guitart i Gael Alvàrez en tercera. La final minis també, podi pels catalans: Mariona Rovira i Gil Rocías, mentre que la segona posició va ser per Pau Baqué i Maria Ramírez, i Anna Roca i Lluc Sánchez van aconseguir la tercera posició.

A la final B, Jaime Infante i Juan Fernández es van proclamar guanyadors, seguits per Carlos Serrano i Mario Gil en segon lloc, i els catalans Nil Mas i Eric Roca en la tercera posició.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain