Ultima Hora

El trentè aniversari de la Fundació Maria Ferret

- Paula Nigorra Vaquer * * Doctoranda en Història (UIB)

L’any 1991, el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM) aprovà per assemblea la constituci­ó d’una fundació a la qual traspassar els seus béns immobles per tal d’evitar que, en el cas d’una hipotètica dissolució del Moviment, tots aquests béns passassin a ser propietat del Bisbat de Mallorca. Es tractava, concretame­nt, de les finques de sa Torrentera a Sencelles, Poble Nou a Alcúdia, s’Alova a Sóller i s’Hort de Son Serra a Santa Margalida.

Dos anys després, el 20 de setembre de 1993, es formalitzà i constituí la Fundació Maria Ferret, que fa pocs mesos ha complert el seu trentè aniversari. Durant la seva trajectòri­a, però, no s’ha ocupat només de la gestió de les finques esmentades, sinó que també s’ha dedicat a promociona­r activitats culturals al voltant de l’escoltisme: des de 1997, un concurs de fotografia temàtica per categories d’edat; des de 1998 els Premis Eladi Homs i Maria Ferret per reconèixer, respectiva­ment, els mèrits d’una entitat i una persona destacades en la seva tasca dins l’escoltisme; la dotació de beques per a la investigac­ió al voltant del món del lleure i per a la catalogaci­ó de bibliotequ­es i arxius de l’escoltisme (Projecte Alexandria) i l’organitzac­ió anual de la colònia agrícola Gatamoix, entre moltes altres. Per altra banda, cal destacar la seva tasca com a membre fundador de la Plataforma del Voluntaria­t de les Illes Balears i de l’entitat Impuls a la Custòdia del Territori a les Illes Balears.

Una de les darreres activitats impulsades per la Fundació han estat les I Jornades sobre Escoltisme i Guiatge a les Illes Balears, dutes a terme el mes d’octubre de 2022. El 13 de maig de 2023, a sa Torrentera, se celebrà el primer acte de commemorac­ió del seu trentè aniversari, en el qual assistí la família Homs i Ferret, i s’espera que el Sant Jordi d’enguany, com a patró de l’escoltisme i el guiatge, marqui la festa final d’aquestes celebracio­ns.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain