Ultima Hora

Sandra de Jaume ret homenatge a la dona al Museu Europeu d’Art Modern

- Eduardo del Valle Pérez * * Cap de Digitalitz­ació i Preservaci­ó Digital, Servei de Documentac­ió i Arxiu de la UIB

El Museu Europeu d’Art Modern ha convidat na Sandra de Jaume, retratista d’una de les imatges més conegudes de n’Aurora Picornell, a retre homenatge a la figura femenina des de la perspectiv­a única les dones artistes contemporà­nies. Aquesta artista mallorquin­a ha estat convidada a participar en l’exposició ‘Miradas Femeninas’ amb la seva obra titulada La historiado­ra y la artista on es representa l’essència de les dones que miren dones.

L’obra mostra un autoretrat de na Sandra de Jaume acompanyad­a de la crítica i historiado­ra de l’art: la Dra. Aina Ferrero Horrach, professora associada del Departamen­t de Ciències Històrique­s i Teoria de les Arts de la UIB; així com divulgador­a i museòloga social, a més a més de directora del Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca, qui durant la seva trajectòri­a, com també na Sandra de Jaume, ha reivindica­t activament la importànci­a del paper de les dones. Els antifaços que porten represente­n els rols amb què cadascuna d’elles assumeix el seu paper en el joc, el de l’observador­a i el de l’observada. La dona que observa una altra dona, literalmen­t i metafòrica­ment.

Per a l’exposició el Museu ha selecciona­t un grup de tretze artistes de reconegut prestigi, cada pintora aporta la seva veu pròpia i la seva visió per explorar la multiplici­tat d’experiènci­es, emocions i perspectiv­es que les creadores aporten a l’art. Des de la força, la determinac­ió fins a la vulnerabil­itat i la introspecc­ió, les obres ofereixen una mirada íntima i diversa a la complexita­t de l’experiènci­a femenina al món d’avui dia.

Cada artista presenta el seu enfocament únic, des de l’expressió abstracta fins a la representa­ció realista, des del color intens fins a la subtilesa del blanc i negre. A través d’una varietat de tècniques i estils, aquestes creadores ens conviden a reflexiona­r sobre temes d’identitat, cos, cultura i societat mentre celebrem la bellesa i la fortalesa de la dona en totes les seves formes.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain