Times of Suriname

Guardiola heeft Bravo binnen

-

VOETBAL - Het hing al enige tijd in de lucht, maar de kogel is nu door de kerk: Claudio Bravo is de nieuwe keeper van Manchester City. De 33-jarige Chileense sluitpost komt over van Barcelona en heeft een contract voor vier jaar getekend.

Bravo werd al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Manchester City. Manager Josep Guardiola drong aan op zijn komst. Joe Hart was jarenlang eerste doelman van the Citizens, maar beschikt volgens de Spaanse manager niet over de juiste capaciteit­en die hij graag ziet in zijn ploeg. De komst van Bravo leidt dan ook zo goed als zeker het vertrek van Hart bij City in.

“Ik ben enorm trots dat ik bij Manchester City heb getekend. De club is aan iets bijzonders aan het bouwen en ik hoop dat ik kan bijdragen aan veel successen in de komende jaren”, zegt Bravo op de clubwebsit­e van zijn nieuwe werkgever. “Het is niet makkelijk om een club als Barcelona te verlaten, waar ik twee fantastisc­he jaren heb gehad. Maar de kans om te werken met Pep Guardiola kon ik niet weigeren.”

Guardiola is op zijn beurt blij met de komst van de keeper, die in Camp Nou wordt opgevolgd door Jasper Cillessen. “Claudio is een fantastisc­he keeper en een uitstekend­e toevoeging aan onze selectie”, aldus Guardiola. “Hij heeft ervaring en beschikt over leiderscha­pscapacite­iten. Hij is een keeper die ik al jaren bewonder en ik ben erg blij dat hij nu speler is van City.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname