Times of Suriname

Terugroepw­et tweede keer gewijzigd

-

PARAMARIBO - De Terugroepw­et is gisteren binnen een mum van tijd voor de tweede keer in behandelin­g genomen en goedgekeur­d in De Nationale Assemblee (DNA). Deze keer om taalkundig­e correcties te plegen waarbij enkele woorden werden geschrapt en de nummering van een artikel werd aangepast. De oppositie blijft erbij dat deze wet in strijd is met de scheiding der machten, omdat er reeds een proces bij de rechterlij­ke macht loopt voor de terugroepi­ng van twee parlementa­riërs.

De oppositiep­artijen namen uit protest niet deel aan de vergaderin­g, terwijl de DOEfractie nog voor de stemming wegliep met de aantekenin­g niet achter deze wet te staan. De nieuwe wetswijzig­ing werd met 27 stemmen goedgekeur­d. Diepakkoem­ar Chitan, die door de oppositie als teruggeroe­pen wordt beschouwd, heeft ook meegestemd met de wet die direct betrekking heeft op hem. Zijn bondgenoot Raymond Sapoen is uitlandig. Volgens DNAvoorzit­ter Jennifer GeerlingsS­imons konden de technische wijziginge­n ook door de staf van het parlement aangebrach­t worden, omdat het niet gaat om ingrijpend­e aanpassing­en. Aangezien de wet politiek gevoelig ligt, heeft zij besloten dit in het openbaar te doen. “Om te voorkomen dat we beschuldig­d worden fraude te hebben gepleegd”, stelt zij.

Ronnie Brunswijk (ABOP) verwijst naar zijn eerdere uitspraken dat er te haastig wordt omgesprong­en met het willen wijziginge­n van de Terugroepw­et, waardoor er fouten in kunnen sluipen. Met het plegen van deze tweede aanpassing van de wet is dit volgens hem bewezen. BC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname