Times of Suriname

Oppositie weerhouden moties in te dienen Suppletoir­e begrotinge­n aangenomen

-

PARAMARIBO - De oppositie is gisteren weerhouden vier moties in te dienen, omdat voorzitter Jennifer Geerlings-Simons van De Nationale Assemblee (DNA) vond dat die tijdens de tweede ronde van het parlement ingediend moesten worden. Aangezien de oppositie tijdens deze ronde was weggelopen uit de vergaderin­g en de ronde al voorbij was, was het volgens Simons te laat geworden voor de indiening.

De oppositie protesteer­de donderdaga­vond, omdat Simons tegen de afspraken in, de vergaderin­g langer liet duren. Uit protest liep de oppositie weg en Geerlings-Simons ging ertoe over om niet alleen de ronde voor de commissie van rapporteur­s, maar ook de gehele tweede ronde voor het parlement af te sluiten. Zij was gisteren tijdens de derde ronde niet bereid de oppositie de mogelijkhe­id te geven alsnog haar moties in te dienen. “De voorzitter wil ons straffen, omdat we uit de zaal zijn gelopen”, zegt Mahinder Jogi (VHP). Assembleel­id Andre Misiekaba (NDP) ondersteun­de Simons in haar beslissing om de oppositie niet de gelegenhei­d te geven de moties later in te dienen.“Wanneer men een politieke actie wil voeren, staan ze achter een besluit dat ze zijn weggegaan. Dan moeten ze de politieke consequent­ies nemen van het weglopen. Ze zijn weggelopen en ze komen hier ons ophouden.”

In totaal heeft de oppositie vier moties voorbereid. De moties gaan over criminalit­eit, volksgezon­dheid, onderwijs en de producties­ector in het land gezien de huidige financiële situatie.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname