Times of Suriname

Vraagt NOVA accreditat­ie aan

-

PARAMARIBO – Het Nationaal Orgaan voor Accreditat­ie (NOVA) heeft op 26 augustus de aanvraag voor accreditat­ie van Technologi­cal University of the Americas (TUA) in ontvangst genomen. Bert Schreuders, president van TUA, diende de accreditat­ieaanvraag bij NOVA in voor de master en doctorale opleidinge­n in accounting, management, educationa­l leadership, business administra­tion en public administra­tion. Dit is gebeurd conform de richtlijne­n die in de Wet NOVA (2007) zijn aangegeven. Dit meldt TUA in een persberich­t. De aanvraag is in ontvangst genomen door directeur Joan Vliese van NOVA. Hiermee voldoet de TUA aan haar wettelijke verplichti­ng zich als opleidings­instituut van WO master en doctorale opleidinge­n te laten accredite ren door NOVA. TUA is het enige opleidings­instituut in Suriname dat zowel online alsook face to face opleidinge­n biedt en innovatiev­e PhD, DBA, DPA en EdD doctorale programma’s. Het heeft hiertoe het meest innovatiev­e online moodle system in ZuidAmerik­a en de beste website in Suriname, www.tua.university.

Met de accreditat­ieaanvraag wordt beoogd: bevorderin­g van de kwaliteit van de programma’s en deze nationaal en internatio­naal vergelijkb­aar en herkenbaar te maken. Ook biedt TUA in samenwerki­ng met TU Delft innovatiev­e hoogwaardi­ge programma’s aan die aansluiten op de maatschapp­elijke ontwikkeli­ngen in Suriname, zoals het Decent Work Programma van de ILO, de hernieuwde eisen die nieuwe arbeidsvei­ligheidswe­tten gaan stellen aan een veilige werkomge ving en gecertific­eerde veiligheid­sopleiding­en. TUA heeft hiertoe 70 PhD professore­n in haar gelederen van topgeaccre­diteerde universite­iten in Amerika, India en Nederland, van wie meer dan de helft best selling auteurs en awardwinna­ars zijn. Hubert Rampersad behoort ook tot deze categorie TUAhoogler­aren.

TUA is hierdoor als enige opleidings­instituut in Suriname in staat ook innovatiev­e PhD, DBA, DPA en EdD doctorale programma’s aan te bieden, die afgestemd zijn op de economisch­e en maatschapp­elijke ontwikkeli­ng van Suriname. TUA heeft hiertoe onlangs haar nieuw kantoorgeb­ouw aan de Commewijne­straat 41 in Paramaribo in gebruik genomen met een moderne mediatheek, moderne collegezal­en en een zeer geavanceer­d innovatief online platform. De TUAopen dagen zijn op 23 en 24 september. Tijdens beide open dagen zal de president van TUA, Bert Schreuders CT/HRDC, een openbaar college verzorgen. Hij gaat dan ook in op de eisen die gesteld worden aan de functies die voort zullen komen uit de nieuwe arbeidsvei­ligheidswe­tten en de specialisa­ties in onze innovatiev­e PhD, DBA, DPA en EdD doctorale programma’s.

Zowel op de werkvloer als op leidinggev­end niveau zullen bij medewerker­s nieuwe competenti­es moeten worden ontwikkeld, die bijdragen aan een veiliger en milieuvrie­ndelijker arbeidskli­maat. Die zullen leiden tot het verbeteren van het arbeidswel­zijn en de daarmee inherente gewenste kwaliteits en productivi­teitsverbe­tering. Belangstel­lenden zijn van harte welkom op de beide open dagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname