Times of Suriname

Driedaagse conventie Ahmadya

-

PARAMARIBO – De Ahmadya Moslim Gemeenscha­p Suriname houdt dit weekeinde de driedaagse Jalsa Salana, een conventie die gisteren van start ging. Volgens Samseerali Sheikh Alibaks, voorzitter van de Surinaamse vestiging van de Ahmadya Moslim Gemeenscha­p, gaat het om een belangrijk­e bijeenkoms­t, waar geen materiële zaken besproken worden. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

“Het is een spirituele conventie waar veel religieuze materie aan de orde komt, alsook zaken die betrekking hebben op de opvoeding, kennis en educatie”, legt hij uit. De conventie is ook een forum om overleg te kunnen plegen met delegaties uit andere landen, waarbij de problemen die zij ondervinde­n met elkaar besproken worden. Waar mogelijk worden oplossings­modellen aangedrage­n.

Andere knelpunten die gerelateer­d zijn aan andere vraagstukk­en, zoals politiek en economie, en waarvoor niet gelijk een oplossing kan worden gevonden, worden in netwerkver­band besproken en samen met andere actoren aangepakt. “Leden van de Ahmadya Moslim Gemeenscha­p hebben de plicht om met andere actoren zoals andere religieuze organisati­es, ngo’s, vereniging­en en zelfs individuel­e personen samen te werken om een oplossing te vinden voor een bepaald probleem”, zegt Sheikh Alibaks in dit verband.

Uit de conventie moet een rapport met conclusies en aanbevelin­gen komen, die zal worden aangeboden aan minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken, onder wie de afdeling Religieuze Aangelegen­heden valt. Het rapport moet via de bewindsman uiteindeli­jk de regering bereiken. De Nationale Assemblee zal ook een exemplaar ontvangen.

Naar verwachtin­g zullen 500 personen deelnemen aan de conventie. Uit Brazilië, Guyana, FransGuyan­a, Trinidad & Tobago, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika worden vertegenwo­ordigers verwacht. In Suriname zijn hoogwaardi­gheidsbekl­eders uitgenodig­d, onder wie de minister van Binnenland­se Zaken, leden van De Nationale Assemblee en personen die zitting hebben in diverse staatsorga­nen. Religieuze en culturele organisati­es worden eveneens verwacht op deze Jalsa Salana.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname