Times of Suriname

Meer dan 500 dode eenden in natuurgebi­ed Overijssel

-

OVERIJSSEL - In natuurgebi­ed de Vloeivelde­n tussen De Krim en Anerveen in Overijssel zijn ruim 500 dode eenden uit het water gevist. De eenden zijn gestorven doordat er botulisme toxine type C in het water zit.

Deze bacteriële vergiftigi­ng is niet direct gevaarlijk voor mensen. Toch wordt afgeraden het water in te gaan. Honden zijn er wel gevoelig voor.

Ook wordt gewaarschu­wd de dode eenden niet aan te raken, omdat kadavers een bron van bacteriën zijn. De kadavers die tot nu toe uit het water zijn gehaald zijn opgestuurd naar een laboratori­um en uit onderzoek is gebleken dat het om type C gaat. Type E is wel gevaarlijk voor mensen. Staatsbosb­eheer en waterschap Vechtstrom­en hebben nog meer zieke eenden gesignalee­rd in de Vloeivelde­n. Deze worden nog uit het water gehaald. Op dit moment wordt er extra water in de plas gespoten door het zuurstofge­halte te verhogen en de temperatuu­r weer te laten dalen. Vogels worden op afstand gehouden door een gaskanon. (AD/ foto: 2.bp.blogspot.com)

 ??  ??
 ??  ?? Een eend met haar jonkies in natuurgebi­ed Overijssel.
Een eend met haar jonkies in natuurgebi­ed Overijssel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname