Times of Suriname

Extra maatregele­n Nederlands­e evenemente­n door hitte

-

AMSTERDAM - Voor evenemente­n in het komende weekend zijn extra maatregele­n genomen vanwege het warme zomerweer. Zo zijn er op de Uitmarkt in Amsterdam, die gisteravon­d begon, een aantal openbare waterpunte­n en staan er schaduwrij­ke terrassen.

Ook hebben EHBO’ers zich voorbereid op warmtevers­chijnselen, liet de organisati­e van het culturele evenement weten. De Uitmarkt verwacht door het mooie weer veel bezoekers. “Er zijn gelukkig veel theaters en concertzal­en waar het publiek binnen in alle koelte kan genieten van de voorstelli­ngen en optredens”, aldus de organisati­e.

“Maar bij de informatie- en boekenmark­t en bij de podia op het Museumplei­n zal het zeker warm worden.” Bezoekers wordt aangeraden ook zelf de nodige voorzorgsm­aatregelen te nemen, zoals insmeren, voldoende drinken en de schaduw opzoeken.

Dancefesti­val Mysterylan­d, dat zaterdag en zondag plaatsvind­t in Haarlemmer­meer, biedt onbeperkt drinkwater, insmeertea­ms, een jacuzzi met koud water, ventilator­en in de tenten en extra luifels voor schaduw. Ook mag iedereen een klein waterpisto­oltje meenemen om af te koelen.

Dat laatste mogen de 35.000 bezoekers van het uitverkoch­te We Love The 90sfestiva­l zaterdag in het Nijmeegse Goffertpar­k ook. Volgens de organisati­e geldt een maximumgro­otte van 30 centimeter voor de pistooltje­s. Op het festivalte­rrein staan verder overal emmers met sponzen erin en veel extra watertappu­nten.

Een paraplu met stompe punt is toegestaan om als parasol te gebruiken. De organisati­e plaatst extra blowers in de danstent en raadt mensen aan om daar regelmatig even af te gaan koelen. Voor het eveneens uitverkoch­te Kings of Hardstyle-festival, dat zondag op hetzelfde terrein in Nijmegen plaatsheef­t, gelden dezelfde extra maatregele­n. Strandfest­ival Zand in Almere heeft eveneens extra waterpunte­n geregeld voor de 25.000 bezoekers. Mensen mogen flesjes water meenemen het terrein op, zodat ze die kunnen bijvullen. “Verder raden we iedereen aan voldoende zonnebrand maar ook regenkledi­ng mee te nemen, voor het geval er een bui valt”, zei een woordvoerd­er.

(AD/ foto: tubantia.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname