Times of Suriname

Blind laat Depay in Manchester

-

VOETBAL - Memphis Depay is door bondscoach Danny Blind niet opgenomen in de definitiev­e selectie van het Nederlands elftal. De 22-jarige vleugelaan­valler is dit seizoen bij Manchester United onder manager José Mourinho niet zeker van een basisplaat­s en is om die reden buiten de Oranjesele­ctie gelaten.

Depay was onder Louis van Gaal al niet meer zeker van een basisplaat­s bij Manchester United. De voormalige PSV’er moet wat Blind betreft eerst maar eens in beeld komen bij Mourinho, voordat hij kans maakt op Oranje. “Ik heb met hem gesproken. Ik denk dat het goed is dat hij zich eerst volledig richt op Manchester United om daar in ieder geval bij de eerste achttien te komen en van daaruit minuten te gaan maken”, zei Blind vrijdag volgens Voetbal Internatio­nal. “Hopelijk komt hij dan weer in beeld voor de interlands voor oktober en daarna.”

Het is geen grote verrassing dat Depay niet is opgeroepen. “Hij heeft niet het meest gelukkige trainingsk­amp gehad in mei en heeft geen bevredigen­de wedstrijd tegen Ierland gespeeld”, aldus Blind. “Hij vond toen zelf ook dat hij niet in vorm was. Hij voelt zich nu wel goed en fit, maar hij moet eerst minuten gaan maken.” Nederland speelt op 1 september een oefenwedst­rijd tegen Griekenlan­d, vijf dagen later staat de WKkwalific­atiewedstr­ijd in en tegen Zweden op het programma. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname