Times of Suriname

Bayern München haalt direct fors uit

-

VOETBAL - Bayern München heeft op de eerste speeldag meteen laten zien dat men vol voor de vijfde opeenvolge­nde landstitel gaat. In het competitie­debuut van Carlo Ancelotti was der Rekordmeis­ter met liefst 6-0 te sterk voor Werder Bremen, de twaalfde zege op rij op die Grun-weissen. Robert Lewandowsk­i was afgelopen weekeinde in de DFB Pokal tegen Carl Zeiss Jena al goed voor een hattrick en deed daar gisteren dunnetjes over. Bayern leidde in de rust al met 2-0 en daar mocht Werder heel blij mee zijn. De bezoekers dienden als speelbal voor het team van Ancelotti, zeker in de eerste minuten. Na negen minuten nam Bayern reeds de leiding. Een volley van Xabi Alonso vanaf een meter of 23 belandde in de bovenhoek achter doelman Felix Wiedwald. Vier minuten later maakte Lewandowsk­i de eerste treffer van de avond, op aangeven van Franck Ribéry. Bayern zette daarna minder druk, maar kreeg desondanks nog volop kansen op meer doelpunten.

Het scorebord in de Allianz Arena kwam echter pas na rust in beweging. Na balverlies van Florian Grillitsch was het uiteindeli­jk Lewandowsk­i die op artistieke wijze een pass van Thomas Müller benutte: 3-0. Na een één-twee met Müller mocht ook Philipp Lahm in de 66ste minuut een doelpunt maken: 4-0. Het werd voor de bezoekers uit Bremen echter nóg erger. Ribéry mocht op aangeven van Müller de 5-0 tegen de touwen schieten en na een overtredin­g van Maximilian Eggestein op Rafinha benutte Lewandowsk­i een strafschop: 6-0. Werder kreeg in de laatste zes visites aan Bayern liefst 32 tegendoelp­unten om de oren: 4-1, 6-1, 5-2, 6-0, 5-0 en 6-0. (VZ)

??  ?? Arthuro Vidal van Bayern Munchen doet alles om eerste aan de bal te komen. (Foto:Goal)