Times of Suriname

Pistool op hoofd UEFA

-

VOETBAL - “Als individuel­e voetbalbon­den staan wij aan de zijlijn te kijken met welk resultaat de UEFA en ECA (vertegenwo­ordigers van Europese topclubs) uiteindeli­jk naar buiten komen. Het nieuwe formaat voor de Champions League is een bestuursbe­slissing.”

Bert van Oostveen, KNVBdirect­eur Betaald Voetba, had het graag anders gezien, maar hij zit nu eenmaal niet om tafel om de belangen van de Europese deelnemers uit de middelgrot­e landen te behartigen. “Ik begrijp wel de kwetsbaarh­eid van de UEFA. De Europese bond onderhande­lt met een pistool van de ECA op het hoofd.”

De grote clubs willen meer gegarandee­rde inkomsten en daarbij dreigen ze met afscheidin­g. “Michael van Praag is nauw betrokken bij die bespreking­en. Hij kan goed overweg met KarlHeinz Rummenigge van de ECA en is iemand van de consensus. Ik geloof er zeker in dat hij de boel bij elkaar houdt. Met zijn ervaring en netwerk denk ik daarom ook dat hij voor iedereen de beste kandidaat is om voorzitter van de UEFA te worden.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname