Times of Suriname

Flinke groei voor Deceuninck

-

HOOGLEDE - Deceuninck heeft in de eerste zes maanden van 2016 flink betere resultaten geboekt. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de halfjaarci­jfers van de ontwerper en fabrikant van PVC-systemen. CEO Francis Van Eeckhout zei tevreden te zijn met de behaalde resultaten, die ook conform verwachtin­g waren. De omzet van de Deceuninck steeg met 5,8 procent op jaarbasis van 312,1 miljoen naar 330,2 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsre­sultaat (Rebitda) dikte aan van 25,6 miljoen naar 32,5 miljoen euro en onder de streep restte een nettowinst van 13,1 miljoen euro, fiks meer dan de 4,7 miljoen euro in de eerste helft van 2015.

Analisten van KBC Securities rekenden vooraf op een omzet van 326,5 miljoen euro. Conform verwachtin­g steeg de omzet van Deceuninck in West-Europa (+7,4%), Turkije en de opkomende markten (+10,5%) en Noord-Amerika (+7,2%), maar daalde deze in Centraal en Oost Europa (-2,6%)

Deceuninck verwacht dat de groei zich ook in de tweede jaarhelft zal doorzetten dankzij de lancering van nieuwe producten.

Eerder al zei de fabrikant dat investerin­gen in nieuwe fabrieken in Turkije en Amerika, die KBC Securities op meer dan 50 miljoen euro schat, wisselkoer­seffecten en grondstofk­osten het bedrijfsre­sultaat zullen drukken.

(Beursduive­l/ foto: dw-construct.eu)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname