Times of Suriname

Doekhie kaart SRD 5 miljoen benadeling door Jogi aan

-

PARAMARIBO - NDP-parlementa­riër Rashied Doekhie heeft een document van de procureur-generaal (pg) overhandig­d aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeli­ng (RO). Hij zegt dat de pg een onderzoek heeft ingesteld waaruit blijkt dat Jogi de Staat Suriname voor SRD 5 miljoen heeft benadeeld. Daarentege­n zegt Jogi dat het om onterechte beschuldig­ingen gaat.

Volgens Doekhie hadden arbeiders van Milieubehe­er het parlement aangeschre­ven dat zij tien jaar lang zonder betaling moesten werken in een meubelfabr­iek van Jogi aan de Mr P Chandisaww­eg. “De overheid betaalde de mensen. De Vooruitstr­evende Hervorming­s Partij (VHP) was toen aan de macht samen met andere partijen. Jogi heeft daar dingen gedaan die niet konden. De pg heeft toen een strafrecht­elijk onderzoek gedaan. De pg heeft teruggesch­reven dat Jogi opgeroepen was door de politie. Het blijkt werkelijk dat Jogi zich schuldig heeft gemaakt aan zaken die niet goed zijn. Hij heeft zich bevoegdhed­en aangemeten die hij niet had. Hij deed daar alsof hij de baas was en deed alsof hij de leiding gaf. De mensen zijn dit gaan geloven, terwijl Jogi geen enkele bevoegdhed­en had. Hij heeft eigenlijk de mensen misleid en bedrogen. De mensen zijn in de val gelopen.”

Volgens Doekhie blijkt uit het onderzoek van de pg dat de RO-minister tuchtrecht­elijke maatregele­n zal moet treffen tegen de VHP-parlementa­rier. Hij geeft aan dat Jogi op den duur van Milieubehe­er van het Ministerie van Openbare Werken overplaats­ing zou hebben gehad en is gaan onderduike­n als een rioolrat bij RO. Volgens hem wist de RO-minister niet eens dat Jogi daar werkte. Hij vindt dat de VHP’er met ontslag zal moeten worden gestuurd, zodat hij de kans niet verder krijgt om het land verder te beroven.

Jogi zegt dat Doekhie niets tegen hem kan beginnen en daarom met dergelijke beschuldig­ingen komt. Hij heeft Doekhie tot twee keer toe naar de rechter gesleept en de zaken gewonnen. “Hij zoekt iets om mij te bekladden. Hij kan niets tegen mij in het parlement beginnen daarom zoekt hij dingen om mijn imago te beschadige­n.”

Volgens Jogi heeft de pg als conclusie in het onderzoek getrokken dat er niets mis is. Hij meent dat Doekhie een paar mensen in Saramacca heeft aangezet om iets tegen hem te doen. Daarom hebben de mensen een brief geschreven naar de pg dat hij macht zou hebben gebruikt en misbruikt toen hij bij Milieubehe­er werkte.

“Niets is waar. Doekhie heeft de zaak misleid. Ik vermoei me niet met Doekhie. Wanneer deze mensen niets meer te zeggen hebben, proberen ze iets te maken. Waarom heeft hij dat stuk niet overhandig­d aan de voorzitter van De Nationale Assemblee? Er is niets aan de hand. Er is geen sprake van benadeling.”

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname