Times of Suriname

Familie overvallen en beroofd

-

PARAMARIBO – Een familie aan de Welgedacht B-weg is in de nacht van zaterdag in haar woning overvallen. De vrouw des huizes vertelt aan de krant dat vier gemaskerde criminelen geld, sieraden, telefoons, een auto, een gezondheid­sbril, schoolunif­orm en -spullen hebben buitgemaak­t. De criminelen dreigden om de vrouwen in het huis te verkrachte­n.

De vrouw vertelt dat zij sliep, maar plotseling geluiden hoorde, waarna zij uit haar slaapkamer ging. Ze kon zien dat rovers haar zoon en schoondoch­ter hadden overvallen. Toen de criminelen haar zagen, brachten ze haar naar de kamer van de zoon en schoondoch­ter. Daar vroegen de daders haar naar geld en sieraden. Haar halskettin­g en ringen werden weggerukt. Ook haar zoon moest zijn geld en sieraden afstaan. De criminelen gingen in de kamer van de vrouw des huizes om daar naar kostbare spullen te zoeken. Ze namen haar portemonne­e met geld mee. De vrouw woont samen met haar man, dochter van negen jaar, drie zonen, een schoondoch­ter en baby van de schoondoch­ter. Haar man was aan het werk. Toen de rovers in de kamer van de tweede zoon gingen, deed hij alsof hij sliep. De daders gingen met zijn telefoons ervandoor. De derde zoon sliep, waardoor hij niet doorhad dat er rovers in het huis waren. De criminelen hadden de negenjarig­e dochter die gilde, naar haar moeder toegebrach­t. De vrouw en haar schoondoch­ter werden met verkrachti­ng bedreigd als ze de sleutel van de auto niet zouden afstaan. Uit vrees gaven ze de autosleute­l aan de daders die in de wagen van de familie is vertrokken. De auto is nog niet teruggevon­den.

De familie ontdekte achteraf dat haar hond is vergiftigd met eieren waarin furodan zat. De zoon en schoondoch­ter hadden eerder op de avond de hond horen blaffen, waarna ze naar buiten hadden gekeken. Ze zagen echter niemand, waarna ze gingen slapen. Een van de criminelen heeft de shutters van de toiletruim­te gelicht, waarna ze het dievenijze­r hebben geforceerd om in de woning te komen. Hij deed daarna de achterdeur open voor zijn drie kompanen die binnenkwam­en. Ze waren gewapend met messen, ijzeren voorwerpen en jachtgewer­en.

Het is de derde keer dat de familie doelwit is van criminelen. De eerste keer was jaren geleden en de tweede keer was zij slachtoffe­r in haar wagen. De derde keer is zij samen met haar kinderen in de woning overvallen. De vrouw des huizes vermoedt dat de criminelen het pand hebben geobservee­rd om toe te slaan. Niemand is mishandeld. Het is haar opgevallen dat de criminelen steeds naar geld vroegen. De zoon en schoondoch­ter zwoeren op hun baby dat ze geen geld meer hadden. “Het is heel erg dat ik en mijn kinderen zijn beroofd”, zei de vrouw des huizes. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname