Times of Suriname

Restaurant­houdster beroofd

-

PARAMARIBO - Een restaurant­houdster in het district Wanica is beroofd. Het gaat om een warung die wordt geexploite­erd door een vrouw. Een jongeman stapte vrijdagmid­dag de warung binnen en rukte op een gegeven moment de halskettin­g van de onderneems­ter weg, waarmee hij wegrende. Hij werd opgewacht door een ander op een gereedstaa­nde bromfiets. De dader sprong op de bromfiets, waarna beide mannen zijn weggereden.

De politie kreeg kort na de beroving van enkele omstanders de melding dat de jongemanne­n, die betrokken zouden zijn geweest bij de beroving, aan de Sewpalweg waren. Daarbij was doorgegeve­n dat een van hen een zwarte trui aanhad en de ander was gekleed in rose. De politie rukte na deze melding meteen uit. De 20-jarige MA die de ketting zou hebben weggerukt, is aan de Sewpalweg in de kraag gevat. Hij zou door omstanders zijn aangehoude­n en is overgedrag­en aan de politie. Een deel van de halskettin­g, ongeveer 20 centimeter, is teruggevon­den.

De dader die de bromfiets bestuurde, is nog voortvluch­tig. Het gaat om een blauwe bromfiets waarvan het registrati­enummer bekend is. Deze bromfiets is aan de Welgedacht A-weg aangetroff­en en in beslag genomen. De twee daders waren ten tijde van het plegen van de daad ongemasker­d en ongewapend. De onderneems­ter heeft geen letsel opgelopen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname