Times of Suriname

Internazio­nale heeft João Mario binnen

-

VOETBAL - Frank de Boer heeft zijn eerste grote aankoop bij Internazio­nale binnen. De Italiaanse club bereikte een akkoord met Sporting Portugal over een transferso­m van 45 miljoen euro voor João Mario. De Portugese club maakte zondag op de website bekend dat het rond is met Inter. Het transferbe­drag kan met bonussen nog oplopen tot 50 miljoen euro. Zondagmidd­ag bevestigde Inter het akkoord met de middenveld­er. De ploeg uit Milaan wacht met de presentati­e van João Mario tot de laatste formalitei­ten zijn afgerond. De Portugees veroverde eerder deze zomer met zijn land in Frankrijk de Europese titel. De 23-jarige middenveld­er was een vaste waarde in het succeselft­al van bondscoach Fernando Santos.

Sporting Portugal incasseert een recordbedr­ag voor João Mario, meer dan het ooit deed voor bijvoorbee­ld Cristiano Ronaldo. Hij is de duurste Portugees ooit die vanuit eigen land naar het buitenland gaat.

Simone Zaza vertrekt juist uit Italië. De spits wordt door Juventus verhuurd aan West Ham United. Als de 25-jarige Italiaan een bepaald aantal wedstrijde­n voor West Ham speelt, neemt die club hem voor 20 miljoen pond (23,4 miljoen euro) definitief over van de ‘Oude Dame’. De aanvaller pakte afgelopen jaar met Juventus de Italiaanse titel. Zaza kwam tot negentien competitie­wedstrijde­n, waarin hij vijf doelpunten maakte. Hij speelde eerder bij Sassuolo.

Zaza behoorde eerder deze zomer tot de EK-selectie van de Italianen, die in de kwartfinal­e via strafschop­pen werden uitgeschak­eld door Duitsland. Hij was één van de vier ‘Azzurri’ die faalden vanaf elf meter. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname