Times of Suriname

Tottenham speelt gelijk tegen Liverpool

-

VOETBAL - Mede dankzij goed keeperswer­k van Michel Vorm heeft Tottenham Hotspur zaterdagmi­ddag een puntje gepakt tegen een sterk spelend Liverpool. Op een broeierig White Hart Lane werd het 1-1. In de eerste helft had de 32-jarige IJsselstei­ner zijn ploeg op de been gehouden door enkele knappe reddingen.

Reeds na vijf minuten hield hij middels een reflex een inzet van Coutinho uit het doel en kort daarop hield hij een bal uit de kruising. Twee minuten voor rust werd hij eindelijk gepasseerd. In de zestien meter duwde Erik Lamela een sprintende Firmino overhoop en de daarop volgende strafschop werd vlekkeloos ingeschote­n door James Milner. De voorsprong was verdiend, maar had veel hoger kunnen zijn.

Bij Spurs ondertusse­n was Vincent Janssen na een half uur spelen in de ploeg gekomen voor de geblesseer­de vleugelver­dediger Kyle Walker. Met deze wissel probeerde Pochettino onder de druk van Liverpool uit te komen. In de tweede helft lukte dat. Spurs drong aan, maar het gevaar bleek van The Reds komen en tien minuten na rust scoorde Mane de 0-2, ware het niet dat scheidsrec­hter Bobby Madley het doelpunt ten onrechte wegens buitenspel afkeurde. Dat gaf Spurs nieuwe hoop en een kwartier later lag de gelijkmake­r achter Simon Mignolet. Na zwak verdedigen van Liverpool kon rechtsacht­er Danny Rose van dichtbij binnen schieten: 1-1. (VZ)