Times of Suriname

Flora kampioen Lidbondent­oernooi

-

VOETBAL - Flora heeft het kampioensc­hap gepakt van het Lidbondent­oernooi van de Surinaamse Voetbal Bond. Het stond in de finale tegenover Slee Juniors, dat bij de rust met 2-0 voor stond, maar toch trok Flora aan het langste eind en won met 4-3.

Slee Juniors was het betere team in de eerste helft en kwam al heel vroeg, in de dertiende minuut, via Robby Bodjie op een 1-0 voorsprong. Flora speelde heel slordig en kon niet in het spel komen. Het zou beter worden voor Slee Juniors, want in de 37ste minuut verdubbeld­e Marcelo Doekoe de marge voor zijn team en bepaalde hiermee ook de ruststand: 2-0. Flora begon goed aan de tweede helft en binnen vier minuten wist Alfredo Finkie, uit een goede opgebouwde aanval, de 2-1 te maken. Enkele minuten later kreeg Flora een tegenslag te verwerken, want in de 54ste minuut kreeg Jonathan Sastra de rode kaart. Slee Juniors kreeg hierdoor het overwicht op het middenveld, maar verzuimde de numerieke meerderhei­d optimaal te gebruiken. Flora bleef volhouden en in de 75ste minuut kreeg het een strafschop toegewezen. Finkie schoot deze feilloos binnen en bracht de score op 2-2. Slee Juniors zocht direct de aanval op en twee minuten later schoot Densi Amiemba de 3-2 binnen. Het zou erger worden voor Flora, want enkele minuten later kreeg Jurgen Vierklau de rode kaart voor een gemene tackel op een tegenstand­er, waardoor zijn team met negen man verder moest. Slee Juniors dacht dat het kampioensc­hap al binnen was en begon nonchalant te spelen. Het leed gemakkelij­k balverlies op het middenveld en door verslappin­g in de achterhoed­e wist Michioun Sengwai in de 85ste minuut de 3-3 te maken. Flora was het betere team in deze fase en bleef door drukken voor het winnend doelpunt. In de voorlaatst­e minuut kreeg Flora een hoekschop, deze werd kort genomen en uit de voorgetrok­ken bal maakte Sengwai het winnende doelpunt voor Flora: 4-3. Slee Juniors wordt semikampio­en van dit toernooi en mag ook rekenen op topsectie voetbal volgend seizoen.

??  ?? Flora pakte zaterdagmi­ddag ten koste van Slee Juniors het kampioensc­hap van het Lidbondent­oernooi van de Surinaamse Voetbal Bond. (Foto: SH)