Times of Suriname

Stibula lijdt eerste nederlaag

-

ZAALVOETBA­L - Stibula, heeft na dertien wedstrijde­n, zijn eerste nederlaag geleden in de derdeklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. De koploper stond bij de rust tegen Pentagon 3 met 4-3 achter en verloor uiteindeli­jk met 8-6. Ondanks deze nederlaag staat de verliezer op de eerste plaats met 33 punten uit veertien wedstrijde­n. Pentagon 3 bezet de vierde plaats met 22 punten.

Pentagon 3 kende een sterke start en binnen twaalf minuten nam het een 4-1 voorsprong. Darl Amelo maakte de 1-0 voor Pentagon 3 in de zevende minuut, maar enkele seconden later wist Renaldo Tolud de 1-1 te maken. Pentagon 3 ging verder met het goede spel en zou binnen korte tijd nog drie keer scoren. Amelo was ook in de tiende en twaalfde minuut trefzeker, terwijl Werner Blackson in de negende minuut het net vond. Aan het einde van deze helft kwam Stibula weer in het spel. Damiendo Plein maakte in de achttiende minuut de 4-2 en vlak voor rust verkleinde hij de achterstan­d verder naar een doelpunt. De ruststand was 4-3. Pentagon 3 begon wederom goed in de tweede helft. Binnen de eerste tien minuten wist het drie keer te scoren. Plein, Blackson en Ulrich Reding maakten elk een doelpunt, waardoor Pentagon 3 op een 7-3 voorsprong kwam. De koploper had moeite om in het spel te komen, maar in de laatste minuten wist het wel dichtbij de tegenstand­er te komen. Plein scoorde in de 40ste en 46ste minuut, waardoor de achterstan­d terug liep naar twee doelpunten, maar in de 47ste minuut scoorde Reding nog eens, waardoor Pentagon 3 op 8-5 kwam. Na deze treffer van Reding was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de laatste minuut scoorde Stefano Mac Donald nog eens voor Stibula, maar dit doelpunt had geen effect op het resultaat. De eindstand werd 8-6.