Times of Suriname

Manchester City blijft foutloos

-

VOETBAL - Josep Guardiola heeft ook na zondag alleen nog maar overwinnin­gen achter zijn naam staan met Manchester City. De coach zag zijn ploeg een geweldige eerste helft spelen tegen West Ham United, maar slechts twee keer scoren. In de tweede vijfenveer­tig minuten was City minder goed in vorm en West Ham maakte het nog spannend, maar slaagde er niet in om een punt mee naar huis te nemen: 3-1.

Manchester City speelde een indrukwekk­ende eerste helft tegen West Ham United. De thuisploeg kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong, toen David Silva een tegenstand­er van zich afschudde en Nolito bediende. Die trok de bal laag voor op Raheem Sterling, die zijn eerste doelpunt van dit seizoen kon maken. City bleef hierna domineren en verdubbeld­e de marge via Fernandinh­o, die een voorzet van Kevin De Bruyne binnen kopte. West Ham moest in de achtervolg­ing, maar kwam er niet echt aan te pas in het Etihad Stadium. City had de wedstrijd onder controle en De Bruyne maakte er bijna 3-0 van, maar zijn schot werd van richting veranderd en ging naast. Nolito en Sergio Agüero lieten zich in het restant van de eerste helft ook nog zien, maar een derde doelpunt zat er in de eerste helft niet in. Kort in het tweede bedrijf leek Nolito de score wel verder op te voeren, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. City leek zich simpel naar het eindsignaa­l te kunnen voetballen, maar een klein kwartier na rust werd het toch weer spannend. Michail Antonio sprong bij een voorzet van Arthur Masuaku hoger dan Gaël Clichy en bracht met zijn achtste kopgoal van dit kalenderja­ar de aansluitin­gstreffer op het bord. Bij West Ham groeide het zelfvertro­uwen en Agüero had een kwartier voor tijd rood moeten krijgen, na een elleboogst­oot aan het adres van Winston Reid. De spits ontsnapte echter en zag de voorsprong van City niet meer serieus in gevaar komen. Invaller Samir Nasri zag nog een bal van de doellijn gehaald worden en David Silva raakte de paal, voordat Sterling er alsnog 3-1 van maakte. (VZ)

??  ?? Raheem Sterling van Manchester City speelt hier de doelman van West Ham United om en na deze actie zou hij de derde treffer voor zijn team maken. (Foto: Goal.com)