Times of Suriname

Pentagon stunt tegen The Lions

- Severio Kanali van The Lions wordt goed in de gaten gehouden door Ferrence Ligorie van Pentagon. (Foto:Rakesh Parag)

ZAALVOETBA­L - Pentagon heeft een stunt uitgehaald in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Zondag in de Anthony Nestysport­hal won het team van de goed presterend­e The Lions met 6-4. The Lions begon vanaf het beginsigna­al heel offensief. Het team zette Pentagon onder heel veel druk. Pentagon ging naar zijn eigen helft en loerde meer op de counters. The Lions had problemen met het verdedigen­de Pentagon en kon niet achter de verdedigin­g komen. Als dit wel lukte, was het doelman Virender Soekhoe van Pentagon die zijn doel kon schoonhoud­en.

Zaken gingen goed voor Pentagon, totdat Ferrence Ligorie een risico nam. Hij verloor hierdoor de bal en Evani Esperance schoot The Lions naar een voorsprong: 1-0. Lang van de voorsprong kon The Lions niet genieten, want Pentagon kwam goed terug. Robin Hayner maakte eerste gelijk, waarna Randall Antonius het team van Pentagon naar een voorsprong schoot: 2-1. The Lions kwam weer terug en Toshiro Homoet trok teams naar gelijke hoogte: 2-2. Nog voor het rustsignaa­l was het Anthony Solomon die Pentagon naar een voorsprong bracht: 3-2.

De tweede helft begon Pentagon precies op dezelfde manier als de eerste helft. Het team verdedigde goed en The Lions had daarmee problemen. Desondanks kwam The Lions naast hun te staan door een doelpunt van Severio Kanali: 3-3. Pentagon ging rustig door en het was een blunder van doelman Delano Stella dat Pentagon op een voorsprong kwam. Het tam schot van Haynes, liet Stella tussen zijn benen glippen: 4-3. The Lions stuurde Stella naar voren en dit werd hen fataal. Ruben Pikiento en Anthony Darson gaven Pentagon een ruime voorsprong: 6-3. The Lions bleef proberen en kreeg in de 35ste minuut een penalty. Magill Homoet belastte zich met deze penalty en schoot die feilloos binnen: 6-4. Verder dan dit kwam The Lions niet meer.