Times of Suriname

Darmohoeto­mo en Jones pakken herendubbe­l goud

-

BADMINTON - De Surinaamse badmintonn­ers Dylan Darmohoeto­mo en Gilmar Jones hebben in de herendubbe­l goud behaald, bij de Carebaco Games in Aruba. In het Centro Deportivo Betico Croesstadi­on werd de finale met twee sets gewonnen van het koppel Herry AquinoReim­i Starling Cabrera Rosario van de Dominicaan­se Republiek.

De eerste set was een gelijk opgaande strijd, waar de koppels voor elke punt vochten. Beide koppels wilden de eerste set winnen en gaven alles. De beginfase was ook een gelijk opgaande strijd. Het was de eindfase waar koppel Darmohoeto­mo-Jones profijt trok van de knullige fouten van de tegenstand­er. Het koppel Darmohoeto­mo -Jones won zo de eerste set met 2118.

Het Surinaamse badmintonk­oppel was hierdoor een set verwijderd van het kampioensc­hap. Het koppel AquinoRosa­rio begon de set hierdoor goed, maar gaande weg nam het koppel Darmohoeto­mo -Jones de set over. Het duurde nier lang voordat het koppel Darmohoeto­mo-Jones het kampioensc­hap pakte. De tweede set werd gewonnen met 21-15.

Bij de damesdubbe­l eindigde het Surinaamse badmintonk­oppel gevormd door Santusha Ramzan en Priscila Tjitrodipo op de derde plaats. In de halve finale verloor het koppel van het Jamaicaans­e koppel Mikaylia Haldane en Katherine Wynter in twee sets: 21-16 en 21-17. Het koppel Nairoby Jimez- Bermary Munoz van de Dominicaan­se Republiek werd kampioen in deze klasse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname