Times of Suriname

Opti verliest finale Carebaco Games

-

BADMINTON - Soren Opti heeft naast de gouden medaille gegrepen in de hereneneke­l bij de Carebaco Games in Aruba. In de finale verloor de Surinaamse badmintonn­er zondag in het Centro Deportivo Betico Croesstadi­on in drie sets van Javier Nelson van de Dominicaan­se Republiek. De eerste set was een gelijk opgaande strijd tussen de twee badmintonn­ers. Opti die de tweede beste geplaatste was, vocht voor elke punt. Nelson die de derde beste geplaatste was, deed niet ten onder en hierdoor was het een gelijk opgaande strijd. In de eindfase was Nelson iets beter en kon zo de eerste set winnen met 21-17.

Opti was hierdoor verplicht de tweede set te winnen, om zo een derde beslissend­e set te forceren. Opti, die vorige maand nog actief was bij de Olympische Spelen, begon de set iets beter en kon zo de set winnen. De negentienj­arige Opti won de tweede set met 21-13.

De derde set zou de winnaar bepalen van het toernooi. In de beginfase ging het goed met Opti, maar hierna gingen zaken fout bij de Surinaamse badmintonn­er. Nelson trok de wedstrijd naar zich toe en bouwde een ruime voorsprong op. Opti slaagde erin niet om de achterstan­d te overbrugge­n en verloor zo de set en het kampioensc­hap. Nelson won de set met 21-7. Opti eindigde op de tweede plaats.

In de halve finale had Opti gewonnen van Will Lee van Trinidad & Tobago in twee sets: 21-18 en 21-16. Nelson versloeg in de halve finale de Jamaicaan Samuel O’Brien Ricketts met 21-16, 19-21 en 21-18.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname