Times of Suriname

Monaco verrast PSG

-

VOETBAL - AS Monaco heeft voor een verrassing gezorgd in Frankrijk. De Monegasken versloegen op eigen veld met 3-1 de regerend kampioen Paris SaintGerma­in, dat vorig seizoen 31 punten meer verzamelde dan Monaco.

PSG had afgelopen seizoen weinig concurrent­ie van de rest van de teams in de Ligue 1, maar de laatste keer dat het in competitie­verband verloor was in maart tegen nota bene Monaco, dat de Parijzenaa­rs toen met 0-2 de baas was. Nu lijkt Monaco vanaf het begin een serieuze uitdager in de titelstrij­d. In Stade Louis II opende João Moutinho na dertien minuten de score voor de thuisploeg. De Portugese Europees kampioen knalde de bal van buiten het strafschop­gebied langs PSG-doelman Kevin Trapp uit een voorzet vanaf rechts van Djibril Sidibé. In de blessureti­jd van de eerste helft maakte Fabinho er ook nog 2-0 van via een benutte penalty.

Na rust stond Monaco met de rug tegen de muur tegen een veel sterker PSG. Na ongeveer een uur spelen maakte Edinson Cavani de aansluitin­gstreffer, waarna het wachten was op de gelijkmake­r. Die kwam er echter niet. Een eigen goal van Serge Aurier, die de bal tegen zich aan geschoten kreeg, maakte het leed van de ploeg van hoofdtrain­er Unai Emery nog erger: 3-1. Door de zege deelt Monaco na drie speelronde­n de koppositie met Guingamp en Olympique Nice, die allen zeven punten hebben. PSG staat nu als vierde met zes punten. (VZ)