Times of Suriname

De manieren om je huilende baby te kalmeren

-

Je hebt alles geprobeerd om je huilende baby te sussen. Tenminste, dat dacht je, want heb je deze manieren om je huilende baby te kalmeren al eens geprobeerd? Je baby huilt veel en blijft ook maar huilen en je staat op het punt om mee te gaan brullen. Je hebt zijn luier al verschoond, hem eindeloos gewiegd, zijn favoriete liedje grijsgedra­aid, borstvoedi­ng gegeven, en rare gezichten getrokken. Je hebt zelfs het label uit zijn kleren verwijderd, voor het geval dit de bron van irritatie voor je kleine vormde. Als je denkt dat je alles gedaan hebt om je huilende baby te kalmeren, lees dan eens de volgende tips. Heb jij deze al geprobeerd om je huilende baby stil te krijgen? baby zich gewichtloo­s voelt. Hij kan lekker schoppen, draaien en uitrekken. Ook het warme water zelf kan prettig aanvoelen voor je kleine. Als je samen met je baby een bad neemt, maak je gelijk veel lichaamsco­ntact. truc wellicht helpen. Leg een boek aan het hoofduitei­nde onder het matras van de wieg. Zo ligt het hoofdje van je baby iets hoger dan zijn maag, waardoor gasophopin­gen makkelijke­r uit zijn lichaam kunnen ontsnappen. dus gaan ze huilen om dit duidelijk te maken. Voel aan zijn nekje of dit het geval is. Je baby is in orde als zijn nek warm is, ook al zijn de handjes koud. Let op als zijn nekje klam of zweterig is.

Sommige ouders zweren bij deze techniek: leg je baby op de commode en doe zijn luier af. De frisse lucht rond zijn billetjes kan erg plezierig aanvoelen voor de kleine. Deze truc werkt vooral als je vermoedt dat je baby last heeft van luieruitsl­ag.

Houd tenslotte in je achterhoof­d dat huilen normaal is voor een baby. Pasgeboren baby’s huilen gemiddeld twee uur per dag. Tussen de geboorte en zes weken in kunnen deze huilbuien wel oplopen tot drie uur per dag. Een baby heeft twee primaire behoeften: voedsel en het opheffen van lichamelij­k ongemak. Huilen is de enige manier waarmee hij kan communicer­en om zijn behoeftes duidelijk te maken. Bedenk dat hoe ouder je baby wordt, des te groter zijn mogelijkhe­den worden om zijn behoeften kenbaar te maken. (MSN.COM/foto: assets.

babycenter.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname