Times of Suriname

Canadese vrienden blijken na geboorte te zijn verwisseld

-

Twee vrienden, afkomstig uit een afgelegen gemeenscha­p in de Canadese provincie Manitoba, hebben onlangs ontdekt dat hun ouders niet hun echte ouders zijn. De mannen, die elkaar goed kennen en in hetzelfde dorp wonen, werden 41 jaar geleden na de geboorte verwisseld in het ziekenhuis. Leon Swanson en David Tait Jr. werden met drie dagen verschil geboren in het Norway House Indian Hospital in Keewatinoo­k in 1975, zo meldt CBC News. Het ziekenhuis, gelegen in Cree- gebied (de Cree is een inheemse bevolkings­groep in Canada), werd destijds gerund door de federale overheid. Uit DNAonderzo­ek blijkt dat ze kort na de geboorte met de verkeerde ouders naar huis zijn gestuurd. Beide mannen huilden vrijdag tijdens de persconfer­entie waarbij de lokale autoriteit­en bekendmaak­ten welke fout er 40 jaar geleden is begaan. “We hebben er geen woorden voor”, zei David Tait Jr. “40 jaren zijn verstreken... [ik voel me] gewoon bezorgd, verward, boos. Ik heb zoveel vragen, het gaat ons op een of andere manier beïnvloede­n, dat weet ik. Het zal een lange weg worden.” Hij zei verder dat de mensen die hem opvoedden ‘ondanks alles altijd zijn moeder en vader zullen zijn’. “Maar ik heb een andere broer, en een andere vader en moeder.” Taits vader, David Tait Sr., deelde mee dat de families door het nieuws dichter bij elkaar gebracht zullen worden: “We hebben afgesproke­n dat we zullen proberen één familie te zijn”.

Zijn vrouw voegde eraan toe dat alle betrokken ouders de mannen ‘willen blijven behandelen als hun eigen zonen’. Het is al de tweede keer binnen een jaar dat een dergelijk geval aan het licht komt. In november 2015 ontdekten twee mannen die in 1975 in hetzelfde ziekenhuis geboren waren, dat ze niet de biologisch­e kinderen van hun ouders waren. Dat nieuws zette Tait, Swanson en hun families ertoe aan om ook een DNA-test te laten uitvoeren. Vanwege sterke gelijkenis­sen met elkaars ouders, hadden de mannen al langer het vermoeden dat ze bij de geboorte verwisseld werden. “Ik kan dit nieuws niet anders omschrijve­n dan crimineel,” zei Eric Robinson, een voormalig parlements­lid dat het nieuws op de persconfer­entie bekendmaak­te. “We kunnen leven met één vergissing, maar twee gelijksoor­tige gevallen is niet aanvaardba­ar. We kunnen dit niet zomaar afdoen als een fout. In mijn ogen is het een criminele handeling.”

(AD/ad.nl)

1893 - Whitcomb Judson verkrijgt octrooi op de ritssluiti­ng. 1970 - Eerste vlucht van een Douglas DC-10. William Levy ( geboren als William Levy Gutiérrez (Cojimar, Cuba, 29 augustus 1980), is een Cubaans- Amerikaans­e acteur en voormalig model. Hij werd beroemd door de Spaanse shows: Cuidad con el Angel en Triunfo del amor. He deed mee in het veertiende seizoen van Dancing with the Stars, waar hij op de derde plaats eindigde met zijn partner Cheryl Burke. Hij heeft een dochter Keiley en een zoon Christophe­r met zijn ex- vriendin Elizabeth Gutierrez waarmee hij acht jaren een relatie had. Levy is ook te bewonderen in de videoclip van Jennifer Lopez : I’m Into You. Hij speelde ook in de films: Addicted en Planet 51. (foto: deadline.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname