Times of Suriname

Extra surveillan­ce en controle wegen vakantieoo­rden

-

PARAMARIBO - De verkeersun­it van regio Midden-Suriname is gestart met extra surveillan­ce en controle op de wegen van en naar de vakantieoo­rden. Politie-inspecteur Leonard Ligeon, hoofd van de afdeling, zegt aan de krant dat vorige week hiermee een aanvang is gemaakt en dat dit tot eind september zal duren. De leden van de verkeersun­it van regio Midden-Suriname zijn te zien op onder meer de Indira Gandhi-, Martin Luther King- en Kennedyweg en op de weg naar Brokopondo.

Ligeon benadrukt dat de politie extra alert zal zijn op de wegen van en naar de vakantieoo­rden. Hij geeft aan dat vanaf negen uur ’s morgens tot in de middaguren zal worden gesurveill­eerd op de verschille­nde wegen. Van ongeveer zes uur ’s middags tot elf uur ’s avonds zal de verhoogde surveillan­ce zijn, wanneer de bezoekers terugkeren van de vakantieoo­rden. Daarbij zal worden nagegaan of ze met hoge snelheid deelnemen aan het verkeer en roekeloos rijgedrag vertonen.

Ook zullen blaasteste­n worden afgenomen om na te gaan of de autobestuu­rders onder invloed van alcohol verkeren. Verder zal worden nagegaan of de mensen zonder rijbewijs deelnemen aan het verkeer. Ligeon geeft aan dat alle maatregele­n ten doel hebben de vakantie een veilig verloop te geven. De politie surveillee­rt om te voorkomen dat autobestuu­rders wegens hard rijden of onder invloed van alcohol betrokken raken bij een ernstig verkeerson­geluk.

De leden van de verkeersun­it van regio Midden-Suriname zullen tijdens het verrichten van hun werk bijstand krijgen van hun collega’s van de verschille­nde politieres­sorten. Ligeon doet een beroep op de bestuurder­s om het gebruik van alcohol achterwege te laten, wanneer ze achter het stuur plaatsneme­n. “We zijn jaarlijks bezig met de controles en surveillan­ces en ook dit jaar gaat het heel serieus zijn.” Hij vraagt de mensen verder om niet zonder een rijbewijs deel te nemen aan het verkeer. Tot nu toe is het volgens de inspecteur vrij rustig geweest. Hij verwacht dat de piekperiod­e in de tweede week van september zal zijn, want dan zijn er verschille­nde activiteit­en op diverse vakantieoo­rden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname