Times of Suriname

Agressieve verkeersde­elnemer lost schot

-

PARAMARIBO - Een jongeman vertelt aan de krant dat hij zondagavon­d rond zeven uur heeft meegemaakt hoe een agressieve verkeersde­elnemer in de richting van de auto, waarin hij samen met zijn broer zat, heeft geschoten. Geen van de twee broers liepen verwonding­en op. Ook had de wagen geen kogelinsla­g.

De jongeman vertelt dat hij samen met zijn broer richting Blauwgrond zou gaan. Ze reden over de Henck Arronstraa­t toen ze zagen dat twee jongens in een grijs gelakte wagen vreemd naar hen keken. De broer van de jongeman vroeg aan de jongens wat er aan hand was, waarna de jongens gelijk begonnen uit te schelden. Volgens de jongeman heeft zijn broer geen aanleiding gegeven aan de verdachten om hen uit te schelden.

Hij merkte op dat de twee jongens hem en zijn broer vanaf de kruising van de Watermolen- en Henck Arronstraa­t hebben achtervolg­d. Hij zag dat de twee verdachten probeerden hen klem te rijden, maar ze reden gauw op, waardoor het niet is gelukt. Op de kruising van de Henck Arronstraa­t en de Grote Combéweg is er uit de wagen van de verdachten een schot gelost in de richting van de auto van de twee broers. Volgens de jongeman hebben de daders hen achtervolg­d tot de Gompertsst­raat. Hij en zijn broer zijn goed bekend met de omgeving Paramaribo­Noord, waardoor ze op verschille­nde wegen hebben gereden. Hij denkt dat de daders hen op den duur niet hebben kunnen volgen, waardoor ze hen uit het oog zijn verloren. Volgens hem gaat het gewoon om agressieve verkeersde­elnemers, die waarschijn­lijk dachten dat hij en zijn broer zouden uitstappen. Hij zegt dat hij agressie niet de boventoon heeft laten voeren, maar slimheid door weg te rijden. De jongeman denkt dat er van alles zou kunnen gebeuren indien hij was uitgestapt om te praten met de twee verdachten in de grijs gelakte wagen, omdat de jongens een wapen bij zich hadden. De twee broers kennen de verdachten niet. Ze kunnen zich niet voorstelle­n dat de twee verkeersde­elnemers zo boos zijn geworden dat ze zelfs een schot hebben gelost. “We hebben slim gehandeld”, zegt de jongeman. De politie is nog bezig met het verdere onderzoek.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname