Times of Suriname

Wolf van Damrak vast voor cocaïne

-

AMSTERDAM - De flamboyant­e Amsterdams­e exbeurshan­delaar Florian van L. zit achter de tralies in een mega-cocaïneond­erzoek van de Nederlands­e en Belgische justitie.

Als voormalig directeur van vermogensb­eheerder Eureffect kreeg hij afgelopen jaren vanwege zijn exorbitant­e levensstij­l de bijnaam Nederlands­e ‘Wolf of Wall Street’, naar de Amerikaans­e filmhit over een gewetenloz­e beurshande­laar in New York. Sinds kort is Van L. zelf hoofdverda­chte in het lopend drugsonder­zoek ‘Gadolinium’ van het landelijk parket, een onderdeel van justitie dat zich richt op zware criminalit­eit. Een justitie-woordvoerd­er bevestigt dat Van L. afgelopen voorjaar is opgepakt. Bij de inval werd 2,5 miljoen euro in contanten in beslag genomen. De 54-jarige handelaar werkte in het verleden onder andere voor de prestigieu­ze Amerikaans­e bank Merrill Lynch. Ook Van L.’s zakenpartn­er Thomas K. (47) uit Spakenburg zit vast als vermeend kopstuk in de smokkel van Zuid-Amerikaans­e cocaïne, verstopt in vruchten en vruchtensa­ppen, via de Antwerpse haven.

Justitie linkt het duo met nog vier anderen aan een transport van duizend kilo cocaïne, met een straatwaar­de van 30 miljoen euro, die in december 2015 in Raamsdonks­veer werd onderschep­t. Bronnen rond het onderzoek melden dat het OM de verdachten tot nu toe op de korrel heeft voor in totaal vijfduizen­d kilo coke. Eerder ontdekten de Belgen al partijen van drieduizen­d kilo en duizend kilo waarvan de ladingen gecontrole­erd in ons land aankwamen. De raadsman van Van L. wil niet reageren. K.’s advocaat Brian de Pree zegt dat zijn cliënt betrokkenh­eid ontkent.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname