Times of Suriname

‘Nieuw talent’ Lilian Marijnisse­n op kieslijst SP

-

DEN HAAG - Lilian Marijnisse­n treedt in de voetsporen van haar vader Jan. Ze is op nummer 3 de hoogste nieuwe binnenkome­r op de verkiezing­slijst van de SP voor de Tweede Kamerverki­ezingen. Emile Roemer voert de lijst aan, gevolgd door Renske Leijten. De SP-lijst voor de Kamerverki­ezingen van komende maart kent veel nieuwe namen. Leider Emile Roemer kan zijn geluk niet op. “Een aantal toppers heeft nu ‘ja’ gezegd!” Een andere opvallende naam op de kersverse lijst is die van huidig partijvoor­zitter Ron Meyer. Hij gaf eerder in de wandelgang­en aan zich in het land sterk te willen maken voor de partij, maar is desondanks nu op plek 22 terechtgek­omen.

Roemer vertelt dat hij Meyer zelf heeft gevraagd toch op de lijst te gaan staan, al maakt de leider gelijk duidelijk dat hij en de SP-voorzitter nooit in één Kamerfract­ie zullen belanden. Dat is in theorie mogelijk als de SP een flinke winst pakt bij de verkiezing­en, maar toch weer in de oppositieb­ankjes belandt.

“Ik wilde Ron op de kieslijst, omdat de kans bestaat dat wij straks meepraten over de vorming van een nieuw kabinet”, vertelt Roemer. “Als ik of andere toppers op onze lijst dan bewindsper­soon worden, wil ik de mogelijkhe­id openhouden hem alsnog naar de Kamer te halen voor wat extra power, naast al onze talenten.” Andere opvallende namen hoog op de lijst zijn de Groningse statenfrac­tievoorzit­ter Sandra Beckerman (6), die ook al veel genoemd werd toen er een nieuwe voorzitter moest komen, en vakbondsbe­stuurder Cem Lacin (10). Veel SP’ers uit de huidige fractie keren niet terug, was al duidelijk.

Nu blijkt dat ook Kamerlid Tjitske Siderius stopt. Eerder kondigden Harry van Bommel, Paul Ulenbelt, Sharon Gesthuizen, Farshad Bashir en Arnold Merkies hun vertrek aan.

(AD/ foto: images0.tcdn.nl)

 ??  ?? Lilian Marijnisse­n staat op de kieslijst voor de SP.
Lilian Marijnisse­n staat op de kieslijst voor de SP.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname