Times of Suriname

Wenger looft aanwinst

-

VOET BAL - Granit Xhaka heeft inmiddels drie wedstrijde­n voor Arsenal achter zijn naam staan en heeft indruk gemaakt op Arsène Wenger. De manager vergelijkt hem in de Engelse media met Emmanuel Petit, die tussen 1997 en 2000 in Londen speelde en in die periode de Premier League en de FA Cup won. “Hij is een speler die normaal gesproken achter de bal speelt. Hij is qua speelstijl een beetje vergelijkb­aar met Petit. Hij houdt ervan om te controlere­n, om beschikbaa­r te zijn voor de centrale verdediger­s en om goede lange ballen voorwaarts te geven. Hij wisselt de korte en lange passes goed af en dat is erg belangrijk voor een middenveld­er”, aldus Wenger. De Fransman weet dat de 23-jarige Xhaka bij Borussia Mönchengla­dbach al aanvoerder was en dus leiderscha­pskwalitei­ten heeft. “En Borussia is geen kleine club. Daarnaast heeft hij een goede motor, is hij fysiek en in de lucht sterk en speelt hij erg gebalancee­rd.”

(VZ)

 ??  ?? Granit Xhaka (l) heeft inmiddels drie wedstrijde­n voor Arsenal achter zijn naam staan en heeft indruk gemaakt op Arsène Wenger, die hem vergelijkt met Emmanuel Petit. (Foto: Nusport)
Granit Xhaka (l) heeft inmiddels drie wedstrijde­n voor Arsenal achter zijn naam staan en heeft indruk gemaakt op Arsène Wenger, die hem vergelijkt met Emmanuel Petit. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname