Times of Suriname

Rooney moet stoppen als Engels internatio­nal

-

VOETBAL - Alan Shearer denkt dat Wayne Rooney er goed aan zou doen zich niet meer beschikbaa­r te stellen voor Engeland. De aanvaller van Manchester United komt al ruim dertien jaar uit voor the Three Lions, speelde 115 keer in het nationale shirt en maakte het recordaant­al van 53 doelpunten. Shearer denkt dat Rooney in een fase van zijn leven is gekomen dat hij zich het beste alleen nog kan focussen op zijn club.

“Deze selectie bij Manchester United is er één die heel breed is en over veel power beschikt en Rooney moet ervoor zorgen dat hij week in, week uit het hoogste niveau kan halen”, zegt Shearer maandag in zijn column voor The Sun. “Het wordt tijd dat Rooney egoïstisch wordt en aan zichzelf gaat denken. En dat betekent, hoezeer ik dat ook betreur, dat hij moet stoppen als internatio­nal”, aldus Shearer.

“Ik zeg dat niet met de gedachte dat hij niet goed genoeg meer is! Dat is hij namelijk wel. Maar hij is nu dertig en het wordt steeds moeilijker om als aanvoerder aan de verwachtin­gen te voldoen en de eisen te halen bij zowel je club als land”, legt Shearer uit. Voor zover bekend heeft Rooney geen plannen om op korte termijn te stoppen bij Engeland.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname