Times of Suriname

Vijf arrestatie­s na brandstich­ting criminolog­ie-instituut Brussel

-

BELGIE - Bij het Nationaal Instituut voor Criminolog­ie en Criminalis­tiek (NICC) in Brussel is zondagnach­t een aanslag gepleegd. Vijf personen zijn gearrestee­rd.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar in tegenstell­ing tot eerdere berichten is er vermoedeli­jk geen sprake van explosieve­n. De daders zouden volgens de VRT brandstof naar binnen hebben gegoten en in brand hebben gestoken. De brand heeft ontploffin­gen veroorzaak­t. Er zijn geen gewonden gevallen omdat het pand leeg was. Een bestelwage­n reed om ongeveer 2.00 uur door het hekwerk van het gebouw. De daders klommen op de wagen om de brand te stichten. Op de plek waar de laboratori­a gevestigd zijn is vervolgens brand uitgebroke­n. Ook de wagen is uitgebrand. De brandweer was gisterocht­end nog aan het nablussen, want de schade is aanzienlij­k. Een woordvoerd­er van de brandweer bevestigde ook dat kwade opzet in het spel is. Directeur Jan de Kinder van het NICC heeft bevestigd dat er een criminele brand is geweest.

Het gebouw is nog niet toegankeli­jk voor experts, waardoor er nog geen onderzoek kan worden gedaan naar de werkwijze van de daders. Volgens het Brussels Parket is de locatie niet toevallig gekozen. In het gebouw ligt veel gevoelige informatie over lopende strafzaken.

De vijf gearrestee­rden zijn in de buurt van het gebouw opgepakt. Het is niet duidelijk wat hun rol in het verhaal is en hoeveel personen er betrokken zijn bij de aanslag. Het Brussels parket ziet geen aanwijzing­en voor terrorisme, maar houdt rekening met alle scenario’s.

Het NICC, in het noorden van Brussel, is een wetenschap­pelijke instelling die onder het Ministerie van Justitie valt. Het instituut doet onafhankel­ijk onderzoek, onder meer voor het oplossen van misdrijven, zoals bijvoorbee­ld sporenonde­rzoek. (NU.nl)

 ??  ?? De schade aan de laboratori­a is aanzienlij­k. (NU.nl)
De schade aan de laboratori­a is aanzienlij­k. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname