Times of Suriname

Hyundai overweegt Focus RS-concurrent

-

Hyundai’s N-afdeling heeft ambitieuze plannen. Niet alleen wordt volgend jaar de eerste hot hatch van het merk, de I30N, gepresente­erd, erna volgt waarschijn­lijk een nog hetere variant. Die auto moet het op kunnen nemen tegen de Ford Focus RS.

“Het is afhankelij­k van hoe we gaan groeien, of zo’n model er gaat komen”, vertelt Albert Biermann, ontwikkeli­ngsbaas van Hyundai N, aan het Britse AutoCar. “Ik wil het idee zeker niet uitsluiten.” In een eerder interview met Autovisie gaf Biermann al aan dat er twee varianten van de hete i30 zullen komen, de i30N en de i30N Performanc­e. Net als meer hot hatches moet de Performanc­e-variant de betere auto voor trackdays worden. Reken op betere remmen, een aangepast onderstel en een sperdiffer­entieel. Om direct met een auto als de Focus RS te komen, is volgens Biermann niet handig. De ontwikkeli­ngsbaas denkt dat klanten eerst moeten wennen aan het idee dat er überhaupt een sportlabel binnen Hyundai is. Ervaring met sportieve auto’s ontwikkele­n heeft hij overigens volop, want hiervoor was Biermann verantwoor­delijk voor BMW’s M-afdeling.

De Hyundai i30N krijgt een nieuw ontwikkeld­e 2,0 liter viercilind­er turbomotor. Het vermogen wordt geschat op ongeveer 260 pk, maar het blok kan veel meer vermogen aan. Bij meer vermogen wordt vierwielaa­ndrijving wel noodzakeli­jk volgens Biermann. Nu is het alleen afwachten hoe de Hyundai i30N wordt ontvangen door klanten, want dan wordt de ontwikkeli­ng pas écht overwogen.

(Autovisie/ foto: youtube.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname