Times of Suriname

Rotondes krijgen onderhouds­beurt

-

PARAMARIBO - Alle rotondes in stad en district krijgen een onderhouds­beurt. De Wegenautor­iteit Suriname is volgens technisch coördinato­r Heman Badloe bezig met de aanpak van acht rotondes in Paramaribo. Vervolgens zullen de rotondes in Commewijne, Saramacca en Marowijne ook een onderhouds­beurt krijgen.

De onderhouds­beurt houdt in dat de rotondes worden schoongewa­ssen en geschilder­d. De kantopslui­ting van de rotondes krijgt een zwart/ witte kleur. Dit zorgt dat weggebruik­ers al van een afstand zicht hebben dat ze een rotonde naderen. De beton oppervlakt­e van de rotonde krijgt een wijnrode kleur. Ook het middenplei­n van de rotonde, waar er meestal geplant wordt voor de verfraaiin­g, wordt aangepakt.

Badloe zegt dat het de bedoeling is dat weggebruik­ers zicht hebben op de gehele rotonde. Aan de Jagernath Lachmon- en de Willem Campagnest­raat was dat bijvoorbee­ld niet het geval, omdat de aanplant op het middenplei­n te hoog groeide.

Het streven is om eind deze week de rotondes in de stad af te ronden om daarna de districten aan te doen. Verder is er ook een aanvang gemaakt met het aanpakken van de zebrapaden op de primaire wegen, waar er voornameli­jk scholen zijn. “Ook het onderhoude­n van bermen, v-goten en het dichten van gaten in de weg, is nu in volle gang”, zegt Badloe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname